Hlavní obsah

Legendární Kabát míří po deseti letech do Ostravy, zahraje ve sportovním chrámu

Novinky, Jan Grossmann

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 9. listopadu zamíří do Ostravy známá tuzemská rocková kapela současnosti. Skupina Kabát v čele s Pepou Vojtkem vymění otevřený prostor z před deseti let za multifunkční sportovní chrám s vychytanou akustikou, kontaktně postaveným pódiem a vizuální projekcí.

Článek

Kabát se po letech vrací do Ostravy, aby znovu rozhýbala beznadějně vyprodanou hokejovou arénou. Ocelové srdce republiky přivítá úspěšnou, jedenácti Českými slavíky oceněnou rockovou kapelu v rámci jejího podzimního turné. Během něho navštíví dohromady sedm významných českých, moravských a slezských měst. 

Teplický výběr nabídne ve čtvrtek svým fanouškům bezmála tříhodinovou pódiovou show. V jejím průběhu nezazní jen povinné devadesátkové prvotiny a nesmrtelné vypalovačky z dob první dekády probíhajícího milénia. Kapela je také připravena konfrontovat své nejvěrnější s obsahem nejnovější desky, který si frontu mezi legendy, pravda, bude muset ještě odpracovat a povinně vystát.

Ostravští příznivci mají ještě dozajista v živé paměti ro(c)k 2007, kdy se kapela objevila na hrací ploše porubského fotbalového stadionu. Pod širým nebem kapela rozpoutala ohňostroj autorských, v té sobě už zlidovělých rockových rachejtlí. Nejlidnatější městský obvod se otřásal v základech a charismatický plavovlasý zpěvák si jedné předletní květnové noci podmanil několika tisícihlavý dav.

Členové rockového tělesa mají směrem k blížícímu se koncertu ve slezské metropoli ambiciózní, nikoli však nesplnitelný cíl, právě s ohledem na retrospektivní pohled do minulosti. Zopakovat úspěch, přenést na publikum pozitivní energii a dostat platící diváky do pekelného varu. Prioritou je ovšem nakrmit hladové konzumenty pod pódiem vydatnou uměleckou potravou s vysokou přidanou hodnotou.

Teplický výběr se těší stabilní podpoře posluchačů už od normalizačních let, kdy se kapela poprvé dala dohromady. S krátkou přestávkou způsobenou odvedením některých členů do vojenské služby, byla dráha kapely na tři roky, počínaje rokem 1985, dočasně přerušena. Po svém návratu a umělecké obnově čelí bezprecedentnímu úspěchu, ke kterému je zásluhou nezastupitelné interpretace rockového žánru a enormní společenské poptávce, spravedlivě odsouzena.

Reklama

Výběr článků

Načítám