Hlavní obsah

Legální syntetické drogy se budou prodávat už i v Praze

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obchod s legálními syntetickými drogami Amsterdam Shop, se dostal do Čech. Během února by se měl otevřít na pražském Žižkově.

Foto: Ondřej Kořínek

Amsterdam shop na Žižkově.

Článek

Amsterdam Shopy, které v minulých měsících expandovaly z Polska na Severní Moravu se rozšiřují do Čech. První obchod, v němž se prodávají sběratelské předměty byl otevřen již minulý rok v Ostravě v proslulé Stodolní ulici.

V těchto obchodech si můžete pořídit sběratelské předměty, jejichž užití má podobné účinky jako droga pervitin. Ke konzumaci ale nejsou. „Jedná se o sběratelské předměty, které nejsou určeny k přímé lidské spotřebě,“ řekl na dotaz přes e-mail uvedený na webových stránkách amsterdam shopu Przemyslaw Wieromiejczyk. Przemyslaw Wieromiejczyk provozoval podle polských serverů tento obchod ve městě Piotrków.

Policie s těmito obchody zatím nic dělat nemůže a čeká na legislativní úpravy seznamu zakázaných látek. Česká obchodní inspekce kontroly již provedla a nyní je vyhodnocuje.

„Na základě podnětu provedla Česká obchodní inspekce, inspektorát pro kraje Moravskoslezský a Olomoucký, kontroly v několika provozovnách typu "Amsterdam Shop", ale protože kontrolní šetření nebylo dosud ukončeno, nebudeme k němu sdělovat žádné bližší informace,“ řekla tisková mluvčí ČOI Miloslava Fléglová.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o kontroverzní sortiment prodávaného zboží, který je v médiích často označován jako nabídka a prodej "syntetických drog", bude ČOI nadále v rámci svých kontrolních pravomocí prodej těchto tzv. sběratelských předmětů monitorovat a získané poznatky mimo zákonná oprávnění ČOI postupovat věcně příslušným orgánům,“ dodala Fléglová.

Obchody se otevírají nejen v Havířově a Olomouci, ale také v Bohumíně a Praze. 

„Otevíráme v průběhu tohoto měsíce pobočku v Praze 3. Sortiment bude stejný jako na našich webových stránkách,“ dodal Przemyslaw Wieromiejczyk.

Reklama

Výběr článků

Načítám