Hlavní obsah

Ledové gladiátory čeká bitva o titul

Novinky, Hana Štrymplová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pláž Hamerského jezera v sobotu 18. února od 13 hodin ožije motocyklovými závody. Uskuteční se tu finále Mistrovství ČR v ledové ploché dráze s mezinárodní účastí.

Foto: pořadatel
Článek

„Je to již třetí a vlastně finálový závod letošního mistrovství ČR na ledové ploché dráze," uvedl Jan Pecina, mistr republiky v této disciplíně. Nutno předeslat, že ze zdravotních důvodů se jí nezúčastní loňský mistr republiky Andrej Diviš a ani letitý účastník Grand Prix Antonín Klatovský mladší.

Největším favoritem je mnohonásobný mistr světa a dnes už legendární Rus Nikolaj Krasnikov, který bude chtít i v letošním roce opět získat titul. Sedmadvacetiletý Krasnikov je opravdovým fenoménem tohoto zimního, vysoce adrenalinového sportu posledních let. Od roku 2005 sbírá jeden světový titul za druhým, další má na svém kontě za soutěž družstev.

Mistři České republiky Pecina a Volejník z Osečné budou o postup do Grand Prix rovněž usilovně bojovat. Rekordní mrazy minulých dní jdou ledovým mužům na ohřebovaných ledařských speciálech velice vstříc. V neděli například naměřili na hamerském jezeře třiceticentimetrovou vrstvu ledu.

Kromě ohřebovaných riderů budou mít diváci možnost vidět i takzvané „šroubkaře“, tedy piloty na klasických plochodrážních motocyklech, opatřených pneumatikami se samořeznými šroubky. Patronát nad akcí převzali starostové obcí Osečná a Hamr na Jezeře. Motory poprvé zahřmí ve 13 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám