Hlavní obsah

Lázně Darkov budou akreditovány stejně přísně jako nemocnice

Novinky, Milan Haluška

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lázně Darkov v Karviné se jako první tuzemské lázně připravují na akreditaci podle národních akreditačních standardů spojené akreditační komise České republiky pro zdravotnická zařízení - tedy na prověrku známou pouze z nemocnic.

Foto: Lázně Darkov

Lázně Darkov

Článek

"Snažíme se dlouhodobě propojovat v rámci procesu léčby naše rehabilitační a lázeňské kapacity s fakultními nemocnicemi a klinikami. Akreditace je pro nás velmi důležitá hned z několika důvodů. Chceme dát svým klientům jistotu, že postupují kvalitní, vstřícnou a moderní balneo-rehabilitační péči. Chceme se ještě více přiblížit klinickým pracovištím, se kterými udržujeme spolupráci," sdělil generální ředitel Lázní Darkov Vladimír Cigánek.

V případě lázní akreditace znamená, že musí prokázat nejen poskytnutí profesionální a kvalitní zdravotní péče, ale také prevenci úrazů, minimalizaci rizik, pochybení a maximální bezpečnost klientů, zaměstnanců i návštěvníkům.

"První krok jsme udělali loni, kdy jsme zavedli systém řízení jakosti předcházejíci akreditace," objasnila manažerka kvality Lázní Darkov Silvie Haroková.

Lázně teď čekají kromě prověrek úrovně služeb a péče, také úprava nezdravotnických provozů. Na splnění přísných požadavků chtějí být Lázně Darkov připraveny zhruba za rok.

Reklama

Výběr článků

Načítám