Hlavní obsah

Laureáti soutěže Talent Prahy 5 vystoupí na jednom pódiu s Pražskou komorní filharmonií

Novinky, Ivona Karvinen

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Koncert laureátů ceny Talent Prahy se uskuteční 4. února od 19.30 hodin v Národním domě na pražském Smíchově. Vybrané sólisty doprovodí Pražská komorní filharmonie pod vedením dirigenta Leoše Svárovského.

Foto: PKF
Článek

Další ročník hudební soutěže pro mladé talenty, kterou již po šesté pořádá Městská část Praha 5 ve spolupráci s Pražskou komorní filharmonií, nabídne jejím vítězům unikátní příležitost zahrát či zazpívat si v doprovodu jednoho z nejprestižnějších orchestrů u nás - Pražské komorní filharmonie.

Vítěze soutěžního klání s příznačným názvem Talent Prahy 5 vybrala odborná porota složená z předních hudebních profesionálů na základě uměleckých výkonů, jež předvedli reprezentanti hudebních škol ve finálovém kole.

Slavnostní večer, který se uskuteční 4. února v Národním domě na Smíchově, bude patřit laureátům soutěže, kteří budou oceněni společným vystoupením s již zmiňovaným ansámblem pod vedením renomovaného dirigenta Leoše Svárovského.

„Talent Prahy 5 sleduje zájem o hodnotnou hudbu a umělecké výkony mladých hudebních amatérů a těm nejlepším umožňuje veřejné účinkování s podporou profesionálních hráčů. Nadané umělce jakýchkoliv oborů je třeba podporovat už v mladém věku, nejen ve smyslu kvalitního vzdělání a praxe, ale potřebují rovněž získat sebevědomí pro budoucí směřování,“ vysvětlil ředitel Pražské komorní filharmonie Radim Otépka, který je zároveň členem poroty. „Jsme rádi, že vedení MČ Prahy 5 vsadilo právě na podporu mladých v jejich volnočasových aktivitách, za což mu patří velký dík,“ dodal.

Do poroty letošního ročníku dále zasedli a nejlepší hudební výkony vyhodnotili předsedající dirigent Leoš Svárovský, muzikolog Ludvík Kašpárek, muzikoložka, hudební publicistka a redaktorka Hana Jarolímková, předsedkyně kulturní komise MČ Prahy 5 Marie Ulrichová-Hakenová a zastupitel MČ Praha 5 Lukáš Herold. O průvodní slovo koncertu se postará Martina Klausová, programová ředitelka Radia Classic FM.

Vstupné na koncert je zdarma. Adresa konání: Národní dům na Smíchově, náměstí 14. října 16, Praha 5. Další informace jsou k dispozici na www.pkf.cz.

Slavnostní večer okoření smíšený sbor Bach-Collegium Praha pod vedením sbormistra Jiřího Mátla. Bach-Collegium se věnuje interpretaci vokálně instrumentálních děl, jejichž prostřednictvím chce publiku přiblížit bohatství a rozmanitost skladeb starých mistrů a oživit jejich odkaz. V jeho podání zazní dvojice skladeb od Františka Xavera Brixiho, které se stanou závěrečnou tečkou za celým večerem. 

Záštitu nad 6. ročníkem soutěže Talent Prahy 5 převzal Michal Šesták, radní pro školství a kulturu, a Marie Ulrichová-Hakenová, předsedkyně kulturní komise.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám