Hlavní obsah

Květen, měsíc atletických událostí v Karviné

Novinky, Ondřej Sikora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V květnu se můžete těšit na mnoho sportovních událostí v Karviné i blízkém okolí. Atletická sezóna se pomalu rozbíhá a s tím přichází i závody, na kterých se v Karviné podílí atletický klub TJ Jäkl Karviná.

Foto: Ondřej Sikora

1. veřejný trénink vrhů a hodů

Článek

Usain Bolt nebo Pavel Maslák. Tyto hvězdy vystoupí na Zlaté tretře v Ostravě. Pro ty nejmenší je letos připravena Čokoládová tretra, která se uskuteční ve městech po celé České republice.

„Jsme rádi, že se nám podařilo dostat Čokoládovku i k nám do Karviné. Rozšířit tento závod i mimo Ostravu určitě přispěje k rozvoji atletiky v našem kraji,” říká předseda oddílu Michal Broda.

Závody pro nejmenší jsou naplánovány na 1. a 2. května od 8 hodin na ZŠ Borovského a U Lesa, 5. května od 8:30 na MŠ U Máji a U Vilíka a 6. května na ZŠ Dělnická od 8 hodin. 

Vyvrcholením tohoto týdne bude Atletický den se Sluníčkem. Akce se uskuteční 7. května od 9:00 - je určena pro širokou veřejnost z řad dětí, proto se na ní podílí také KSVČ Juventus Karviná. 

Dále pokračuje také program "Atletika pro všechny", který chce přilákat širokou veřejnost ke zdravému sportování. „Teď v květnu začíná být krásné počasí. Proto doufáme, že lidé nebudou sedět doma a půjdou se s námi proběhnout,” dodal k projektu Broda.

Příležitost vyzkoušet si své vytrvalostní dovednosti bude u 32. ročníku Jäklácké hodinovky, která se koná ve středu 11. května v atletickém areálu AC Slavia Havířov. Prezentace proběhne od 15 hodin, závod začne v 16:30.

V rámci projektu Běhej s námi proběhne už 2. veřejný trénink. Na 15. května je od 9:30 na ZŠ Borovského přichystána ukázka běhu v terénu a orientace v přírodě.

Související témata:

Výběr článků

Načítám