Hlavní obsah

Kvalifikační double pro tým Křenek Motorsport

Novinky, Josef Hora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jezdci týmu Křenek Motorsport, Michal Matějovský a Petr Fulín ovládli sobotní brněnskou kvalifikaci šampionátu FIA ETCC. Oproti předchozím kvalifikačním kláním byl tentokrát tím rychlejším jezdcem Michal Matějovský.

Foto: FIA ETCC Media

Nejúspěšnější jezdci kvalifikace ETCC v Brně.

Článek

Jezdci týmu Křenek Motorsport, Michal Matějovský a Petr Fulín ovládli brněnskou kvalifikaci šampionátu FIA ETCC. Oproti předchozím kvalifikačním kláním byl tentokráte tím rychlejším jezdcem Michal Matějovský. Matějovský po úvodních časech, které se drželi za hranici včerejších 2:13, zajel necelých 5 minut před koncem kvalifikačního limitu čas 2:12,479 a opět tak o kousek posunul své dosavadní brněnské maximum.

Petr Fulín zajel v úvodu kvalifikace čas 2:12,710, který později dokázal vylepšit na 2:12,687. V jeho posledním rychlém kole však v prvním sektoru vlály žluté vlajky a Fulínovo dnešní maximum tak zůstalo na hodnotě 2:12,687. Na časy jezdců týmu Josefa Křenka nedokázal až do konce zareagovat žádný ze soupeřů a na zítřejším startovním tak budou v první řadě stát dva české vozy BMW 320si.

Třetí z jezdců týmu Křenek Motorsport Jaromír Štádler, zajel se svým Seatem León nejrychlejší kolo za 2:20,068, což jej ve výsledkové listině zařadilo na desátou příčku v kategorii Single Make Trophy.

Díky dvěma kvalifikačním bodům, se náskok Petra Fulína na slovenského jezdce Maťa Homolu navýšil na čele tabulky průběžného hodnocení na rovných deset bodů. Michala Matějovského pak tříbodový zisk posunul v tabulce průběžného hodnocení na čtvrté místo před Švýcara Petera Rikliho. Matějovského ztráta na třetí místo Dušana Borkoviče a tím i titul druhého vicemistra se snížila na rozdíl pouhých pěti bodů.

Sezónu šampionátu FIA ETCC 2013 zítra zakončí dva půlhodinové závody. Jejich starty jsou naplánovány na 11:25 a 13:00 a v přímých přenosech je bude přenášet satelitní stanice Eurosport 1.

Pořadí po kvalifikaci:

1. Petr Fulín - 68 b.

1. Petr Fulín - 68 b. 2. Maťo Homola - 58 b.

1. Petr Fulín - 68 b. 2. Maťo Homola - 58 b. 3. Dušan Borkovič - 36 b.

1. Petr Fulín - 68 b. 2. Maťo Homola - 58 b. 3. Dušan Borkovič - 36 b. 4. Michal Matějovský - 31 b.

5. Peter Rikli - 30 b.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám