Hlavní obsah

Kvalifikace na Mistrovství ČR v Chemoplastu je v plném proudu

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hned dva turnaje měli na programu táhloví hokejisté z Vysočiny. Nejdříve ve čtvrtek 23. května na ZŠ v Novém Veselí a poté v sobotu 25. května v restauraci U hrocha ve Škrdlovicích.

Foto: Tomáš Vítámvás

turnaj Chemoplast

Článek

Čtvrtečního turnaje se účastnili především žáci ze ZŠ v Novém Veselí. Zasoutěžit si však také dorazili mladí hráči ze Žďáru nad Sázavou.

Turnaj se hrál po vyučování, takže mohl dorazit opravdu kdokoliv a vyzkoušet si tuto hru. Některé z dětí se již v rámci kroužku, který zde probíhá, měly možnost s táhlovým hokejem Chemoplast seznámit. Zkušenosti s hrou se pak projevily také ve výsledcích v turnaji.

Spolu s dětmi se turnaje zúčastnila také mistryně světa v táhlovém hokeji Chemoplast Marcela Kabrdová, aby dětem ukázala a třeba je i naučila některé fígle. Dvanáct hráčů se utkalo v osmi soutěžních kolech švýcarským systémem. Podle očekávání měla nejlepší bilanci Marcela Kabrdová, která však i mezi žáky našla silnou konkurenci, když s ní dokázal remízovat Martin Požár 2:2.

Nejlepším hráčem ZŠ Nové Veselí se stal Ondřej Horák, který byl zároveň druhým nejlepším hráčem celkového pořadí. Třetím se stal Jiří Koubský ze ZŠ Palachova, Žďár nad Sázavou.

V sobotu 25. května proběhl další turnaj ve Škrdlovicích. Turnaj se konal jako součást rodinného klání, takže startovní listina byla velmi pestrá. Účastnili se rodiče i děti všech věkových kategorií. Nejmladší účastnici byly dokonce tři roky. Turnaj se hrál opět švýcarským systémem, kdy počítač proti sobě losuje hráče se stejnou bilancí. Ačkoliv se turnaje účastnil také Jaromír Nedvěd, mistr ČR v kategorii muži, i tentokrát patřil turnajový triumf Marcele Kabrdové, která jej v přímém souboji porazila v poměru 2:1. Na druhém místě se umístil Robin Homolka a na třetím místě byl Martin Bednář.

Průběžně jsou pozvánky a informace o soutěžích zveřejňovány internetových stránkách http://vysocina.billiardhockey.cz a http://www.uhshbrno.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám