Hlavní obsah

Krytá tržnice v Brně byla částečně otevřena

Novinky, Jiří Smutný

Krytá tržnice mezi nádvořím Starém radnice a Zelným trhem v Brně byla konečně otevřena, byť zatím pouze částečně. Původně měla celá budova sloužit svému účelu již vloni. Vždy se však objevil nějaký problém, který termín otevření několikrát posunul.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Zatím bylo otevřeno pouze přízemí, tedy pasáž spojující Starou radnici se Zelným trhem. V prvním a druhém patře budovy se stále pracuje. Zatím poslední termín otevření byl tentokrát posunut o dva týdny.

Důvodem odkladu zahájení je skutečnost, že se nepodařilo včas připravit kóje pro prodejce. Podle provozovatele tržnice Pavla Bartoška by měly práce definitivně skončit 17. července a pak by už úplnému zprovoznění nemělo nic bránit.

Budova byla postavena ve čtyřicátých letech 20. století jako pozdně funkcionalistická stavba na místě vybombardovaných měšťanských domů. V devadesátých letech došlo na necitlivé stavební úpravy, které se současnou rekonstrukcí podle plánů architekta Michala Palaščáka napravují. Někdejšímu Domu potravin tak bude vrácena jeho původní tvář.

Až bude tržnice kompletně funkční, nakoupí zde zákazníci kromě obvyklého sortimentu i ryby, maso, mléčné výrobky a další produkty, které se na volném prostranství prodávat nesmějí. Kromě toho bude objekt sloužit i jako centrum pro občerstvení a stravování. Bude možné zde posnídat, naobědvat se nebo zajít na večeři.

Reklama

Výběr článků

Načítám