Hlavní obsah

Krnovská synagoga hostila izraelského velvyslance

Novinky, Tomáš Sedlák B.Th.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 2. října krátce po 17. hodině přijel do Krnova izraelský velvyslanec Gary Koren.

Foto: Tomáš Sedlák B.Th.

Zleva: Michal Brunclík - místostarosta Krnova, Gary Koren - velvyslanec státu Izrael, Petr Aharon Tesař - předseda z. s. Krnovská synagoga.

Článek

Členové z. s. Krnovská synagoga v čele s předsedou P. A. Tesařem přivítali velvyslance v hlavním sále synagogy. Za město Krnov se setkání zúčastnil místostarosta Michal Brunclík.

Po krátkém uvítacím rozhovoru se celá delegace rozhodla pokračovat prohlídkou interiéru. Na řadu tak přišla muzejní expozice, věž i tajná místnost - Geniza.

Návštěva pokračovala neformální diskusí u prostřeného stolu, kde Gary Koren mile překvapil slušnou znalostí češtiny, kromě dalších tří jazyků, které plynně ovládá. K rozhovoru s ním se tak mohli přidat i ti, kteří zrovna některý ze světových jazyk neovládají.

Téma hovoru se stáčelo často k zemi Izrael, mnohý z přítomných ji totiž navštívil, a tak bylo o čem povídat. Gary Koren připomenul také 25. výročí úzké spolupráce státu Izrael a České (Československé) republiky a zmínil i plánovanou návštěvu izraelského prezidenta Reuven Rivlina v České republice.

Celé setkání se neslo v přátelském duchu. Rozloučení proběhlo po předání vzájemných darů a zapálení šábesových svícnů.

Reklama

Výběr článků

Načítám