Hlavní obsah

Kriminalisté dopadli skupinu zlodějů vozidel Škoda Octavia, jednu zrovna rozebírali

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kriminalisté ve Zlínském kraji dopadli o uplynulém víkendu skupinu zlodějů, kteří se specializovali na krádeže vozů Škoda Octavia. Ve chvíli, kdy si pro ně přišli, zrovna rozebírali svůj poslední úlovek. „Podezřelí mají na svědomí krádeže desítek vozidel se škodou nejméně dva miliony korun,“ informovala v pátek policejní mluvčí Lenka Javorková.

Foto: Policie ČR

Ukradená auta skončila na náhradní díly.

Článek

Kriminalisté ze Zlína, Vsetína a Kroměříže dopadli čtyři muže a jednu ženu ve věku od 27 do 43 let uplynulou neděli dopoledne na několika místech ve Valašském Meziříčí. „Dalšího muže a ženu zadrželi kriminalisté z našeho krajského ředitelství v místě jejich bydliště,“ řekla k zásahu policejní mluvčí.

„Tři muže, mezi nimiž byl i čtyřiatřicetiletý hlavní organizátor krádeží, zadrželi policisté ze zásahové jednotky v průmyslovém objektu při demontáži Škody Octavie, kterou ukradli v ten den ráno ve Zlíně,” dodala mluvčí. Po čtyřech hodinách od krádeže bylo podle ní vozidlo už částečně rozebrané na náhradní díly.

Hlavního organizátora z Valašského Meziříčí už kriminalisté obvinili z trestného činu krádeže. „V případě prokázání viny mu hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. Vyšetřovatel podal podnět na návrh na vzetí do vazby, který soud akceptoval. Obviněný už byl v minulosti za krádeže vozidel trestán odnětím svobody, z pětiletého výkonu trestu se vrátil v roce 2014. Ostatní zadržené muže i přítelkyni obviněného prověřujeme na svobodě,“ uvedla policistka.

Skupina má od počátku letošního roku na svědomí několik desítek krádeží aut a pokusů krádeží v okresech Vsetín, Zlín a Kroměříž, ale také v kraji Moravskoslezském a Olomouckém. Škoda byla prozatím vyčíslena na dva miliony korun. Vyšetřování však dále pokračuje, suma tak může růst.

„Podezřelí se vydávali krást v nočních hodinách a zaměřovali se především na Škody Octavie dvojkové a jedničkové řady. Odcizená auta končila v průmyslovém objektu ve Valašském Meziříčí, který si muž, jenž celou skupinu řídil, společně se svojí přítelkyní za tímto účelem pronajal. Tam pak vozidla s dalšími prověřovanými osobami v co nejkratším čase demontovali a náhradní díly prodávali,“ dodala.

Při domovních prohlídkách a prohlídkách nebytových prostor ve Valašském Meziříčí kriminalisté zajistili řadu důkazního materiálu, včetně dílů z odcizených vozidel a také zařízení a nástroje sloužící k násilnému vniknutí a k následnému odcizení vozidel.

Reklama

Výběr článků

Načítám