Hlavní obsah

Kralupští usilovným klikáním dosáhli na Rákosníčkovo hřiště

Novinky, Martin Tlustý

V neděli 29. května bude v Kralupech v 10 hodin na levém břehu Vltavy vedle již stávající lanové pyramidy za nejdelším blokem domů souběžným s řekou uvedeno do provozu jedno z deseti letos plánovaných Rákosníčkových dětských hřišť.

Foto: Martin Tlustý

Rákosníčkovo hřiště je v Kralupech situováno v klidové zóně na levém břehu řeky Vltavy hned za nejdelším panelákem z celého sídliště Na Cukrovaru.

Článek

Zejména kralupské on-line aktivistky vyvinuly během letošního února mimořádně úpornou snahu přesvědčit Kralupáky, aby se tito prostřednictvím internetu zapojili do elektronického boje o jedno z desítky hřišť v rámci celostátní promo akce německého obchodního řetězce Lidl.

Kralupáci svými kliky bojovali v kategorii měst s deseti až pětadvaceti tisíci obyvatel. V této kategorii nakonec obsadili hned první příčku, když do 29. února stihli naklikat úctyhodných 17 755 ověřitelných přístupů.

Mimo místní on-line aktivistky je třeba pochválit místní zastupitele za ANO, kteří na základě jejich podnětu protlačili informaci o možnosti elektronického hlasování rovněž na oficiální web a facebook Kralup nad Vltavou.

Vítězným hlasováním nic neskončilo, bylo třeba najít i vhodné místo pro instalaci příslušného hřiště. Prodejna Lidlu je v Kralupech přímo u největšího kralupského kruhového objezdu v Lobečku, kde každodenně projedou tisíce osobních i těžkých nákladních vozidel, což ovšem zapříčiňuje vysokou hladinu polétavého prachu.

Proto zástupci donátora ve shodě se zástupci města ve finále a z několika možností vybrali celkově klidnou lokalitu vedle již stávajícího malého hřiště na sídlišti Na Cukrovaru na levém břehu řeky Vltavy. Od konce pěší lávky na předmostí starých Kralup odtud vede přímý asfaltový chodník až přímo k novému hřišti a původní lanové pyramidě.

V den otevření bude hřiště slavnostně uvedeno do provozu v 10 hodin za účasti manažerů řetězce Lidl a zástupců Města Kralupy. O hodinu později zde vystoupí známý mim Michal Nesvadba se svojí show Michal z kouzelné školky. Program na hřišti poté oficiálně poběží až do šesti večer. Pořadatelé dále slibují možnost fota přímo s Rákosníčkem, obličejové malůvky, tuny dětských her a soutěží, divadelní kousky i něco moc dobrého k zakousnutí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám