Hlavní obsah

Kralupští si připomenou ničivou povodeň z roku 2002

Novinky, Martin Tlustý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos je to právě deset let, kdy se přes Kralupy nad Vltavou přehnala stoletá voda, která v městských čtvrtích přilehlých k řece způsobila obrovskou škodu.

Foto: Martin Tlustý

Tisíce kubíků špinavé vltavské vody se každou sekundu hnaly směr Hamburk. Chybělo jen 8 cm a voda by zalila celý Lobeček. Zvuk přesně jako u Niagary.

Článek

Kralupští si tyto okamžiky hrůzy opět symbolicky připomenou v loděnici Kotva pod kralupským mostem, která byla sama během povodně až po střechu ve vodě.

Akce začne v sobotu 8. září 2012 v 15:00, kdy bude zahájena putovní výstava fotografií a dalších materiálů s názvem Povodně 2002. Tato výstava bude dále ke zhlédnutí od pondělí 10. do neděle 16. září na kralupském městském koupališti a od úterý 18. do neděle 30. září v městském muzeu.

Součástí sobotní akce bude také beseda a vyprávění očitých účastníků. Zájemci si budou moci zakoupit pamětní pohlednice či DVD. V 18:30 zahraje písničkář Mirek Paleček, kterého později na pódiu vystřídá kralupsko - velvarské kvarteto Exit 18 s Eli K. za mikrofonem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám