Hlavní obsah

Král vín vyhlášen na Reprezentačním koštu ve vysočanském Clarionu

Novinky, Dana Belušová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Devátý ročník soutěže Král vín 2014 vyvrcholil v pátek v Clarion Congress Hotelu Prague. Uskutečnil se zde Reprezentační královský košt, kde si vinaři převzali ocenění a diplomy z rukou organizátora soutěže Branka Černého.

Foto: Clarion Congress Hotel Prague
Článek

Vítězem byl vyhlášen Ryzlink vlašský 2013, ledové víno z vinařství Tanzberg Mikulov. Akce proběhla za podpory Vinařského fondu České republiky a pod záštitou starosty Prahy 9 Jana Jarolíma.

Do letošního ročníku Krále vín se zapojilo celkem 120 vinařů z Čech a Moravy, kteří nominovali rekordních 900 vzorků vín. Hosté Královského koštu pak měli možnost ochutnat výběr nejen oceněných medailových vín, ale i těch, jež ocenění nezískala, ale celkově obdržela pozitivní hodnocení.

Po vyhlášení výsledků a losování výherců tomboly z řad více než 200 hostů, kteří se slavnostního večera zúčastnili, následoval bohatý raut z dílny Clarion Congress Hotelu Prague.

„Vzhledem k tomu, že ve Vysočanech se nachází vinice Máchalka, mohu s nadsázkou říci, že Clarion Congress Hotel Prague je svým umístěním u vinice ideálním místem pro pořádání Královského koštu. Věřím, že všichni byli spokojeni,” řekl s úsměvem Miroslav Bukva, ředitel hotelu Clarion.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám