Hlavní obsah

Krajská nemocnice T. Bati zve na Den otevřených dveří radiační onkologie

Novinky, Dana Lipovská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pracoviště radiační onkologie (přízemí budovy č. 21) Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně pořádá v úterý 7. listopadu v čase od 14. do 17. hodiny Den otevřených dveří. Akce se koná již počtvrté u příležitosti Mezinárodního dne fyziků v medicíně.

Foto: archiv KNTB

Den otevřených dveří radiační onkologie KNTB v loňském roce

Článek

Den otevřených dveří v prostorách radiační onkologie je určen všem zájemcům o fyziku a medicínu, ale také pacientům nebo studentům, kteří se chtějí inspirovat při volbě povolání. Návštěvníci tak uvidí prostory, do kterých se běžně nedostanou a získají zajímavé informace o jednotlivých přístrojích.

„V loňském roce se přišlo do prostor radiační onkologie podívat několik desítek lidí. Ukázali jsme jim například lineární urychlovač, počítačový tomograf nebo terapeutický rentgen a vysvětlili, jak přístroje fungují,” uvedla fyzička Onkologického centra KNTB Beáta Kašpárková a dodala, že i letos se budou návštěvníkům věnovat fyzici oddělení, kteří při prohlídce provozu oddělení zodpoví také případné dotazy.  

Reklama

Výběr článků

Načítám