Hlavní obsah

Korunka Luhačovice ocenila svou patronku medailí, Šárka Pančochová jí věnovala olympijskou výbavu

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlatou medaili na olympiádě snowboardistka Šárka Pančochová kvůli nešťastnému pádu nevybojovala, přesto se jí ale dočkala. Korunka Luhačovice jí nejcennější medaili pověsila na krk v sobotu 22. února ve Zlíně.

Foto: Jan Salač

Šárka Pančochová při návratu z olympiády ve Zlíně.

Článek

„Pro nás jsi vítězkou, moc děkujeme za skvělou reprezentaci v Soči a za všechno, co pro naši Korunku děláš,“ řekla jí po uvítání ve Zlíně ředitelka občanského sdružení Korunka Luhačovice Veronika Záhorská.

Šárka Pančochová se po návratu z olympiády těší velké oblibě. Korunka Luhačovice proto v sobotu uspořádala ve Zlíně, na lyžařském svahu, setkání s olympioničkou. Nechyběla také autogramiáda. Mezi hosty jí za účast na světových hrách poděkoval i primátor Zlína Miroslav Adámek a ambasador Korunky Luhačovice Josef A. Náhlovský.  

Sportovkyně poskytla také rozhovory novinářům. V nich zhodnotila nejen svoji dosavadní sportovní kariéru, ale zavzpomínala také na své začátky v Maršově nedaleko Uherského Brodu. Před všemi také přislíbila, že Korunce Luhačovice věnuje olympijskou výbavu, včetně snowboardového prkna a prasknuté přilby, která ji po osudném pádu doslova zachránila život.  

„Ráda dám své věci do dražby a pomohu výtěžkem dětem, které to potřebují. Mám radost z toho, že mohu spolupracovat právě s Korunkou Luhačovice. Je to skvělá organizace, která mi udělala na olympiádu krásného talismana (panenku Korunku podobající se Šárce), jenž mě tam podporoval a toho si nechám,“ řekla Šárka Pančochová s tím, že v hlavě má řadu nápadů i na podporu mladých sportovců. Inspiraci totiž nachází po celém světě a podle jejích slov je potřeba mladé lidi ve sportu podporovat.  

Dražba darovaných věcí se uskuteční 31. května v Bánově při Slovácké benefici Karla Rachůnka. Zúčastní se jí i hokejisté z NHL, kteří již nyní projevili zájem některé věci snowboardistky zakoupit. Výtěžek Korunka Luhačovice rozdělí konkrétním dětem a rodinám, které potřebují pomoc.  

Šárka Pančochová ve Zlíně dostala i dort v podobě rozbité přilby, kytice a další drobné dárky. Svým fanouškům rozdala desítky podpisů. Její příznivci, převážně děti a mladí lidé, si nechali podepsat lyžařské helmy. Někteří dorazili i se snowboardovými prkny. 

Reklama

Výběr článků

Načítám