Hlavní obsah

Koncerty projektu Ostrava zpívá gospel startují již tento týden

Novinky, Tereza Bednaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už za pár dní se Ostraváci mohou těšit na dlouho očekávané vyvrcholení třetího ročníku projektu Ostrava zpívá gospel, který od roku 2013 pořádá organizace YMCA Ostrava-Poruba, a který rok od roku budí stále větší zájem a pozornost.

Foto: Tereza Bednaříková
Článek

Unikátní projekt “jednorázového” gospelového sboru, do kterého se letos zapojilo 115 nadšenců všeho věku, od naprostých amatérů po zkušené zpěváky, bude o tomto víkendu ukončen třemi velkými koncerty v evangelickém Kristově kostele v Moravské Ostravě.

Po čtyřech týdnech intenzivních zkoušek, které letos probíhaly v Provozu Hlubina v Dolních Vítkovicích, vystoupí tento originální komunitní gospelový sbor za doprovodu špičkového 11členného bandu, složeného z vynikajících a známých ostravských muzikantů, členů nejrůznějších kapel i profesionálních orchestrů.

Nedělní koncert OZG je již vyprodán, ale na sobotu jsou ještě vstupenky k dispozici. Kromě dvou tradičních večerních koncertů, které bývaly v minulých ročnících pravidelně vyprodány, jsme se totiž letos poprvé rozhodli uspořádat navíc ještě jeden odpolední "rodinný" koncert (v sobotu v 15:00), na který platí děti do 15 let pouze symbolické vstupné 20 Kč. I díky tomu mají opozdilí zájemci stále šanci se na oba sobotní koncerty dostat. Vstupenky jsou k dostání v pobočkách OIS Elektra, Karolina a Svinov.

Nad tímto nekomerčním projektem převzal jako každý rok záštitu primátor města Ostravy Tomáš Macura.

Reklama

Výběr článků

Načítám