Hlavní obsah

Komenského sady v Ostravě čekají změny

Novinky, Jiří Kutáč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejrozsáhlejších městských parků v České republice - ostravské Komenského sady - čekají úpravy.

Foto: Jiří Kutáč

Komenského sady

Článek

Hlavní myšlenkou a vzorem pro revitalizaci parku je podle architekta Radima Václavíka a realizačního týmu les. K velkým změnám dojde v první etapě v prostotu za radnicí, kde budou vybudovány nové lavičky s výhledem na tok řeky a Beskydy. Dále bude provedena oprava nábřežní zdi, kde bude očištěn její povrch, provedeny drobné opravy spár a jednotlivých kamenů a nově natřeny kovové části.

Dále v souladu s projektem Revitalizace řeky Ostravice je v plánu výstavba bezbariérového přístupu na lávku a do bermy řeky. Kolem busty J. A. Komenského bude rozšířen rondel a vysazen nový živý plot z buxusu.

V parku se dále počítá s vybudováním nového jezírka. Hlavním principem je, že se do každé hlavní části parku budou moci občané dostat za každého počasí po asfaltových cestách. Nicméně, počítá se i s cestičkami z přírodního materiálu, které nejsou vhodné pro bruslaře a tak zajišťují klidný prostor pro procházky, nebo běžecké aktivity.

Návrhy na realizaci slibují, že dosavadní zeleň bude zachována, obnovena a doplněna. Stávající koncepce před Památníkem Rudé armády bude zachována a nedotčena. V parku má být vybudován nový řečnický pult a mnohé další.

Projekt bude realizovat město Ostrava, generálním projektantem je ATOS 6, spol. s r. o. Předběžný termín realizace stavby je březen 2012 až červen 2013.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám