Hlavní obsah

Knižní veletrh, Dovolená a region, lázeňství a Svatba na Černé louce v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

První březnový víkend je jako tradičně na ostravském Výstavišti Černá louka ve znamení knih. Od 3. do 5. března zde probíhá 7. Knižní veletrh, ale také výstava Dovolená a region, lázeňství. V prvním patře pak návštěvník může zhlédnout v sobotu 4. března a v neděli 5. března výstavu Svatba.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 4.3.2017 Výstavy na Černé louce Ostrava: Knižní veletrh, Dovolená a region, lážeňství. Svatba. Aleš Valenta představil knihu Lvíčata...

Článek

Nejzajímavější novinky z knižní produkce představují nakladatelé všech žánrů z celé České republiky na 7. Ostravském knižním veletrhu. Celkem se ve 2. patře pavilonu prezentuje 37 vystavovatelů.

Pořadatelé připravili bohatý kulturní a doprovodný program. Byla vyhlášena soutěž pro děti základních škol (rozdělená na 1. a 2. stupeň) o nejhezčí básničku na téma "Zdál se mi sen..."

V pátek v poledne představil návštěvníkům olympionik, moderátor rozhlasu a České televize Aleš Valenta knihu Lvíčata - Abeceda sportů s Alešem Valentou. Po besedě probíhala autogramiáda.

Od 13.30 do 15 hodin připravila Obec spisovatelů akci Nejsi-li básníkem, buď alespoň básní. 

V rámci páteční besedy se představili: Jana Hochmannová, Lydie Romanská, Jana Richterová, Miroslav Sehnal, Jarmila Marie Skalná, Miroslav Stoniš, Radana Šatánková, Břetislav Uhlář, Buhumíl Vidura, Lech Przeczek a Aleš Dostál. Svůj stánek měla i známá ostravská spisovatelka Eva Tvrdá, která prezentovala knihu Mrtvou neměl nikdo rád.

V prvním patře pavilonu probíhá již od pátku výstava Dovolená a region, lázeňství.

Výstava Dovolená podporuje domácí i zahraniční cestovní ruch. Na své si příjdou také milovníci exotických a luxusních turistických destinací. Návštěvníci zde najdou tipy na wellness pobyty, relaxační víkendy, aktivní dovolenou v regionech, výlety po městech, hradech, zámcích, horách stezkách, vinařstvích, zábavních parcích a mnoho jiného.

Výstava Region informuje o nových zajímavostech, festivalech, turistických stezkách, historických i kulturních památkách ve městech regionu.

Výstava Lázeňství je zaměřena na propagaci a prezentaci lázeňských míst a zárověň představuje nabídku příslušenství a vybavení pro lázně a wellness centra.

Od soboty 4. března je na výstavišti výstava Svatba. Je to již 9. ročník svatebního veletrhu. Vystavovatelé představí nové trendy ve svatební módě, snubních prstenech, dortících, vázání svatebních kytic, fotografovaní a mnoho dalšího. Návštěvníkům se představí více než 60 vystavovatelů z České republiky, Slovenska, a Polska.

Otevírací doba:

Neděle 5. března: od 10.00 do 16.00 hodin

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám