Hlavní obsah

Kdyní se proháněla strašidla

Novinky, Pavla Tochorová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První listopadovou sobotu jste mohli ve Kdyni potkat zástupy různých strašidel, oblud a příšer, které se po setmění procházely městem. Ve většině případů šlo jen o děti v přesvědčivých kostýmech, ale náhodní kolemjdoucí se určitě trochu polekali.

Foto: Pavla Tochorová

Halloweenský průvod strašidel PS Safír Kdyně

Článek

Všichni účastníci halloweenského průvodu se nakonec sešli na náměstí, kde dostali od vedoucích z pionýrské skupiny Safír svítící náramky, a prapodivné procesí mohlo vyrazit do ulic. Letos se ho účastnila Bílá paní, několik upírů, zombie, kostlivců, čertů, nejedna čarodějnice a dokonce i pár mimozemšťanů.

Po necelé půlhodince se všechna strašidla vrátila zpět na náměstí, kde si vyzvedla startovní kartičku a pustila se do hledání 8 stanovišť s lucerničkou. Tam na ně čekali ty nejhorší příšery: vlkodlak a mrtvá Karkulka, duchové, zombie piráti, strašidelní klauni, řezníci, smrtky a spousta jiných hororových postav.

Jestliže se děti nebály, získaly na každém stanovišti jedno razítko do své kartičky, kterou nakonec donesly do stánku s cenami. Tamní strašidla jim pak za odměnu předala balíček se sladkostmi a svíticí vrtulkou. Navzdory klasickému dušičkovému počasí tak děti odcházely domů spokojené a některé už nyní přemýšlí nad kostýmem na příští rok. Spokojení mohou být ale i organizátoři z PS Safír Kdyně, protože jen soutěžících dětí bylo 234 a dohromady pak účast dalece přesáhla 300 lidí.

Když se akce dětem tolik líbila, nezbývá než doufat, že všichni škarohlídi přivřou oko nad nepůvodním svátkem a přijmou jeho trochu počeštělou podobu. Na fotky se můžete podívat do fotogalerie na webu PS Safír Kdyně nebo na facebooku. 

Reklama

Výběr článků

Načítám