Hlavní obsah

Karviná rozdá svým občanům tašky na třídění odpadu

Novinky, Lukáš Hudeček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Statutární město Karviná začne v pondělí 1. října rozdávat svým občanů sadu třídících tašek na odpady. Rozdáno bude společně se společností RESIDOMO 3 000 sad obsahující tašky na sklo, plasty a papír.

Foto: statutární město Karviná

Sada tašek na třídění odpadu

Článek

K dispozici budou dva druhy setů. Menší o objemu 20 litrů (250 x 400 x 250 mm) a větší o objemu 40 litrů (370 x 500 x 260 mm). Každá karvinská rodina má nárok na jeden z uvedených setů.

„Podmínkou pro obdržení třídících tašek je být občanem města Karviné. Lidé se tak budou muset prokázat platným občanským průkazem s trvalým pobytem na území města. Dále musí být nájemcem nebo vlastníkem bytu či rodinného domu v Karviné,“ informovala vedoucí Odboru komunálních služeb Jana Maierová.

S rozdáváním setů tašek v letošním roce pomůže městu také největší soukromý vlastník bytového fondu v Karviné společnost RESIDOMO, která se dlouhodobě zapojuje do ekologických projektů v Beskydech.

„Letos jsme se rozhodli tyto projekty rozšířit i do měst a maximálně podporovat myšlenku třídění odpadů tak, aby se ho znovu využilo co nejvíc, a my jsme tím pomohli šetřit přírodu. Už v pondělí začneme rozdávat 1500 tisíc speciálních sad tašek v Karviné, do konce roku jich našim nájemníkům rozdáme ještě několik tisíc v Ostravě a Havířově,“ upřesnil generální ředitel RESIDOMO Jan Rafaj.

K dispozici budou také speciální boxy na třídění pro podnikatele, prioritně pro účastníky Akademie Restart, kterou pořádá RESIDOMO již v listopadu.

Místa pro vyzvednutí setů tašek:

- podatelna Magistrátu města Karviné, Budova B, K. Śliwky 618, Karviná-Fryštát, přízemí, kancelář č. 35 a č. 36,

- podatelna Magistrátu města Karviné, Budova B, K. Śliwky 618, Karviná-Fryštát, přízemí, kancelář č. 35 a č. 36, - na informacích budovy C, K. Śliwky 50/8a, Karviná-Fryštát, přízemí,

- podatelna Magistrátu města Karviné, Budova B, K. Śliwky 618, Karviná-Fryštát, přízemí, kancelář č. 35 a č. 36, - na informacích budovy C, K. Śliwky 50/8a, Karviná-Fryštát, přízemí, - v Informačním centru města Karviné, Masarykovo náměstí čp. 71/26, Karviná-Fryštát,

- podatelna Magistrátu města Karviné, Budova B, K. Śliwky 618, Karviná-Fryštát, přízemí, kancelář č. 35 a č. 36, - na informacích budovy C, K. Śliwky 50/8a, Karviná-Fryštát, přízemí, - v Informačním centru města Karviné, Masarykovo náměstí čp. 71/26, Karviná-Fryštát, - Odbor komunálních služeb, Budova B Magistrátu města Karviné, K. Śliwky 618, Karviná-Fryštát 1. patro, kancelář č. 62,

- v Komunitním centru Archa, ul. Havířská 1189, v Karviné-Novém Městě (pouze nájemníci společnosti RESIDOMO).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám