Hlavní obsah

Karlu Gottovi vyšlo nové CD a vyjde i kniha

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 23. září vyšel jedinečný komplet dvou CD, která mapují fenomenální úspěch zpěváka v tradiční anketě oblíbenosti. Ke čtyřem desítkám písní, jež popisují „slavičí“ roky, jsou přidány dvě novinky. A začátkem října vyjde i unikátní výpravná kniha Solitér o našem nejpopulárnějším zpěvákovi Karlu Gottovi.

Foto: archív autora

Karel Gott

Článek

Více než padesát let stojí na vrcholu popularity. Není mnoho umělců ve světě, kteří takovou dobu sbírají různá ocenění, koncertují, nahrávají desky, vycházejí o nich knihy, budí všude, kam přijdou, pozornost. Karel Gott takovou hvězdou bezesporu je.

Jeho fanouškům se dostává do rukou nové 2CD a také kniha Solitér.

Jubilejní audio-retrospektiva nedosažitelného počtu ocenění fenomenálního zpěváka! Ve světě podobnou situaci nenajdete: být čtyřicetkrát nejvýše umístěn v každoroční anketě popularity je na zápis do Guinessovy knihy rekordů.

„Když jsem získal svého dvacátého Slavíka,“ říká náš nejpopulárnější zpěvák všech dob, „měl jsem pocit, že bych měl uvolnit místo mladším. A také jsem to veřejně vyhlásil. A pak jsem chtěl skončit ještě jednou. Když mi bylo sedmdesát let. Ale jak jsem zjistil, že z téhle posluchačské, divácké a čtenářské ankety prostě vystoupit nelze. Nakonec jsem tomu rád. Ale hlasů, které mi moji příznivci posílají, si rok od roku vážím víc a víc. Léta mi totiž neubývají, protože čas zastavit nelze a být stále mlád je jenom zbožné přání či atraktivní písňový slogan. Kvalitní konkurence nespí, naopak roste, a být na některém z předních míst téhle ankety popularity je proto stále těžší. Kdyby mi někdo v době, kdy jsem získal svého tehdy jubilejního dvacátého Slavíka, řekl, že jich budu mít jednoho dne doma čtyři desítky, poklepal bych si na hlavu a myslel si o něm své. Jak vidíte, člověk se mýlí a dneska je to skutečnost. Nikdy za to nepřestanu být svým příznivcům dostatečně vděčný!“

Příjemným překvapením této kolekce, na které fanoušci nedočkavě čekali, budou dvě novinky – písně „Země vstává“ a „Perfektní den“, které Karel Gott natočil v létě tohoto roku. Autorem hudby obou písní je hitmaker Michal David, který k natáčení říká:

„Je již u nás známo, že s Kájou slavíme narozeniny ve stejný den a to 14. července. A když jsem přemýšlel, jaký dárek mu věnovat letos, rozhodl jsem se mu napsat dvě nové písně, abych ho namotivoval po tom, čím si v posledních měsících prošel. Spolupracovat s Karlem Gottem je pro mě vždy velkou ctí, zkušeností a moc za to Karlovi děkuji. Je to pro mě velká čest a neberu to jako samozřejmost.”

Začátkem října vyjde Karlu Gottovi i jedinečná kniha, která přináší ucelený profesní životopis Mistra, stejně jako perličky a střípky z jeho osobního života. Výpravná celobarevná kniha je doplněna bohatou obrazovou dokumentací čítající přes 1400 fotografií, ať už jde o raritní snímky titulních stran starých českých, slovenských a německých časopisů, nebo o fotografie obalů vinylových singlů, elpíček i cédéček, které Mistrovi vycházely doslova po celém světě.

V závěru unikátní knihy nechybí ani Mistrova rozsáhlá diskografie a tabulky ankety popularity Zlatý slavík a Český slavík. Výpravná kniha Karel Gott - Solitér je určená nejen příznivcům Karla Gotta, ale i milovníkům dnes tolik populárního retra a všem, kteří rádi vzpomínají...

Reklama

Výběr článků

Načítám