Hlavní obsah

Karlovarský kraj plní slib, zajistil lékárenskou pohotovost

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lidé v Karlovarském kraji už nebudou muset mít do budoucna obavy, že během státních svátků zůstanou kvůli zavřeným lékárnám bez potřebných léků.

Foto: Alena Lochmannová

Ilustrační fotografie

Článek

Vedení Karlovarského kraje totiž vyřešilo problém s chybějící lékárenskou pohotovostí a pověřilo management Karlovarské krajské nemocnice, aby zajistila lékárenskou pohotovostní službu o svátcích v lékárnách karlovarské a chebské nemocnice. Obě lékárny by měly zůstat otevřeny už o Velikonocích. Během roku se jedná o celkem 7 svátečních dní.

Situace ohledně zavírací doby lékáren se před časem zkomplikovala kvůli novele zákona o prodejní době v maloobchodě a velkoobchodě. Změna legislativy způsobila, že o svátcích zůstávají zavřeny i lékárny v hypermarketech, kam lidé mohli dosud jít až do večerních hodin.

„Poprvé se dopad změny zákona projevil o loňských Vánocích, kdy během svátků zůstaly všechny lékárny i ve velkých hypermarketech zavřeny. Dostali jsme hned v tu dobu stížnost občanů, že potřebovali urychleně zajistit léky pro nemocné dítě a nesehnali žádnou otevřenou lékárnu. Proto jsme si řešení této věci vzali za své a uložili jsme managementu Karlovarské krajské nemocnice, aby zajistil ve dnech státních svátků pohotovostní službu právě v lékárnách karlovarské a chebské nemocnice. Lékárny nemocnic budou otevřeny o svátcích od 9 do 21 hodin. Věřím, že to lidé uvítají a pomůžeme jim řešit problém, když lék potřebují opravdu akutně,” upřesnil krajský radní pro oblast zdravotnictví Jan Bureš.

Dodal, že rozpočet kraje to nebude stát ani korunu. Službu uhradí Karlovarská krajská nemocnice a  tržby návštěvníků lékáren.

Karlovarský kraj v současné době zajišťuje lékařské pohotovostní služby, na které zároveň poskytuje finanční prostředky, pro spádové oblasti Karlovy Vary - lékařská pohotovost pro dospělé, děti, zubní (KKN), dále Sokolov - lékařská pohotovost pro dospělé, děti, zubní (NEMOS SOKOLOV), Cheb - lékařská pohotovost pro dospělé a děti (KKN), zubní (Zdravotnická záchranná služba Karlovarského kraje), Ostrov - lékařská pohotovost pro děti (NEMOS PLUS), Aš - lékařská pohotovost pro dospělé (KKN). Lékařská pohotovostní služba funguje v oboru chirurgie a všeobecné praktické lékařství také od 1. 3. 2016 v Mariánských Lázních (Město Mariánské Lázně).

Reklama

Výběr článků

Načítám