Hlavní obsah

Karlovarskému kraji se daří zprostředkovat pěstounskou péči stále většímu počtu dětí

Novinky, Alena Lochmannová

Karlovarský kraj se i v loňském roce snažil získat nové dlouhodobé pěstouny pro děti, které nemají potřebné rodinné zázemí, nebo jsou v ústavní péči.

Článek

Kampaň na vyhledávání těchto zájemců v Karlovarském kraji s názvem "Staňte se pěstounem" měla během roku celou řadu podob. Díky ní se povedlo najít pěstouny pro celkem 27 dětí.

Součástí kampaně se staly mimo jiné výstavy, kulturně-společenské akce, ale došlo i na medializaci tématu v médiích.

„Na tom, abychom uskutečnili naše záměry, se společně s námi podílela řada organizací spolupracujících s pěstouny, například spolek Centrum pro dítě a rodinu Valika, společnost Dobrá rodina nebo Náhradním rodinám. V roce 2016 se podařilo zprostředkovat dlouhodobou pěstounskou péči celkem 27 dětem, což je o 11 dětí více než v roce 2015. Nejvíce dětí bylo svěřeno pěstounům přímo v Karlovarském kraji. Za velký úspěch lze považovat skutečnost, že dlouhodobí pěstouni převzali 5 dvoučlenných sourozeneckých skupin. A naprostým unikátem pak bylo zprostředkování dlouhodobé pěstounské péče šestnáctileté mamince a její roční dceři,” uvedl náměstek hejtmanky Karlovarského kraje Petr Kubis a dodal, že loni poprvé počet žádostí o dlouhodobou pěstounskou péči převýšil počet žádostí o adopci.

Pěstounskou péči se daří zprostředkovat i dětem, které byly dlouhodobě umístěny v ústavním zařízení. V Krajském dětském domově pro děti do 3 let v Karlových Varech bylo třeba během prosince 2016 umístěno pouze 8 dětí z Karlovarského kraje. U dvou z těchto dětí se plánuje návrat do biologické rodiny.

Kampaň úspěšně doplňují webové stránky www.pestounskapecevkk.cz a facebookový profil Pěstounská péče v Karlovarském kraji. Kompletní výsledky hodnocení kampaně "Staňte se pěstounem" a plán aktivit na rok 2017 naleznete právě na uvedených stránkách.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám