Hlavní obsah

Junáci z Polanky přinesli Betlémské světlo na ostravskou radnici

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tak jako každoročně dorazilo i letos Betlémské světlo na radnici města Ostravy. Světlo převzali Junáci z Polanky v sobotu na ostravském nádraží Svinov a v pondělí 23. prosince v 9 hodin jej přinesli primátorovi města Ostravy Petru Kajnarovi.

Foto: Josef Zajíc

Betlémské Světlo přátelství v Ostravě. 23.12.2013. Junáci z Polanky před Radnicí města Ostravy.

Článek

Předali mu tak Světlo přátelství, které každoročně putuje z místa narození Ježíše Krista v Izraeli, přes Vídeň do České republiky a řady zemí celého světa.

Ostravský primátor poděkoval junákům za vánoční poselství, předal jim dárky města, popřál hezké svátky, mnoho zdraví a štěstí v novém roce.

"Plamínek Betlémského světla v radnici zůstane i další dny. Pro ty, kteří si chtějí přenést plamínek světýlka z radnice do svých domovů, bude až do 6. ledna k dispozici na vrátnici vpravo od hlavního vstupu, " informovala Andrea Vojkovská, tisková mluvčí ostravského magistrátu.

Myšlenka šířit Betlémské světlo vznikla v roce 1986 v rakouském Linci. V Česku se tento novodobý vánoční zvyk šíří od prosince 1989. Plamínek zažehnutý v místě narození Ježíše Krista a nazvaný Světlo přátelství putuje ve speciálním bezpečnostním obalu letecky z Izraele do Lince, odkud se předává do dalších zemí světa a také institucím, například Evropskému parlamentu nebo OSN.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám