Hlavní obsah

Jubilejní 20. ročník recitační soutěže Vrbenský rohlík nabídl tři desítky vystoupení

Novinky, Kateřina Štruncová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 28. února se v budově Česko-anglického gymnázia v Českých Budějovicích konal již 20. ročník oblíbené recitační soutěže.

Foto: Kateřina Štruncová

porota a vítězové

Článek

Pozvání mezi studenty Česko-anglického gymnázia (ČAG) přijali jejich kamarádi a milovníci poezie z Gymnázia Česká a Gymnázia J. V. Jirsíka. Soutěžilo se jako tradičně ve 4 kategoriích: 1. kategorie pro primu a sekundu, 2. tercie a kvarta, 3. vyšší gymnázium a poslední kategorie zahrnovala vlastní tvorbu.

Porota měla nelehký úkol, musela posoudit celkem 30 velmi působivých vystoupení. Členy poroty letos byli Silvie Žatecká Vojíková, vedoucí literárně dramatického oboru ZUŠ, Michala Piskačová, vedoucí ateliéru 3D v Jihočeském divadle, a mladý básník Šimon Leitgeb, absolvent ČAG.

Po dlouhé poradě porota rozhodla takto: diplomy a obří rohlíky si v 1. kategorii odnesla Nela Mezerová z Gymnázia J. V. Jirsíka. V 2. kategorii bodovala Michaela Žurovcová z ČAG a v 3. kategorii nejvíce přesvědčil Martin Rozkopal z Gymnázia Česká. V kategorii vlastní tvorby byla udělena dvě první místa. Dělí se o ně Alice Nováková a Viktor Prokop, oba recitátoři z Gymnázia Česká.

Při závěrečném hodnocení porota nešetřila chválou a zároveň si účastníci odnesli několik cenných rad. „Texty pro recitaci si pečlivě vybírejte,” doporučila Michala Piskačová. „Hledejte sami, čtěte, zvolte text, který vám opravdu sedí, na výsledku je to pak hodně vidět,” dodala porotkyně.

„A buďte odvážní, možná i trochu drzí,” doplnil Šimon Leitgeb, který sám pořádá komponované programy s autorským čtením.

Po skončení soutěže se ještě chvilku diskutovalo a domů se recitátoři i organizátoři rozcházeli s přáním, aby se opět za rok vrátili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám