Hlavní obsah

Ještě během prázdnin lze podávat přihlášky na vysokou školu

Novinky, Nela Parmová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během prázdninových měsíců je druhá šance pro všechny, kdo mají zájem o studium na Ostravské univerzitě. Některé fakulty vyhlásily druhé kolo přijímacího řízení na vybrané obory.

Foto: Nela Parmová

Ke studiu na vysoké škole se zájemci mohou hlásit až do poloviny srpna

Článek

Nabídka studia se v tuto chvíli zdaleka netýká jen maturantů a zájemců o navazující magisterský stupeň studia. Filozofická fakulta nabízí zcela nové výukové cykly také v rámci Univerzity třetího věku, která je určena výhradně seniorům.

Druhý pokus pro maturanty

Právě maturanti a bakaláři mají nyní druhou šanci přihlásit se ke studiu na vysoké škole. Ve druhém kole přijímacího řízení je jen na Filozofické fakultě v nabídce celkem na 4 desítky oborů, které lze studovat jak prezenčně, tak v kombinované formě – tedy dálkově.

Nejširší nabídka je pro studium jazyků, včetně českého jazyka a literatury, dále v oblasti historie a historických věd, dějin umění, sociologie či filozofie, a to v bakalářském i navazujícím magisterském stupni studia.

Přihlášky ke studiu lze podávat až do 15. srpna, a to pouze v elektronické podobě na webových stránkách Ostravské univerzity. Přijímací zkoušky se budou konat 30. a 31. srpna, některé obory však přijímají uchazeče jen na základě prospěchu, není proto vždy nutné absolvovat přijímací pohovor či písemné testy. Ti, kteří neuspěli v prvním kole přijímacího řízení, tak mají více jak měsíc na přípravu a druhý pokus by už mohl být úspěšný.

Studium i pro seniory

Rovněž seniorům se otevírají nové možnosti v rámci studia Univerzity třetího věku. Pro nadcházející akademický rok 2018/2019 jsou otevřeny nové výukové cykly se zaměřením na historii, umění a poznávání cizích zemí a kultur.

Přihlášení ke studiu na Univerzitu třetího věku Filozofické fakulty Ostravské univerzity se koná 28. srpna přímo v budově Filozofické fakulty na Reální ulici v Ostravě, kam se zájemci o studium z řad seniorů musí osobně dostavit. Jediným předpokladem ke studiu je zájem o nabízený obor.

Reklama

Výběr článků

Načítám