Hlavní obsah

Jen počkej, zajíci! není jen kultovní animovaný seriál

Novinky, Petr Mráček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Praze se v sobotu odehrála premiéra muzikálu na ledě - Jen počkej, zajíci! Nechyběla ani slavná scéna s motorkou a sajdkárou. Na lední ploše exceloval evropský šampión Tomáš Verner.

Foto: Petr Mráček

Jen počkej, zajíci! - muzikál na ledě

Článek

Tomáš Verner v představení bruslí 9 postav - objeví se jako Pirát z Karibiku, Klaun, Bílá socha, Osud nebo Princ. Dějem, který diváky zavede na pouť i do kouzelného zámku, provází herec Michal Nesvadba. Ten se na ledě pohybuje na speciálním kulatém pódiu a moderaci doplňuje triky s různými rekvizitami, které létají vzduchem.

Jednotlivé postavy představení vstupují na scénu po desetimetrové skluzavce, jedné z nejoriginálnějších částí rozlehlé dekorace. „Skluzavky i další části kulis jsou pokryty syntetickým ledem, aby na nich bylo možné bruslit,“ vysvětlil náročnost představení režisér a choreograf František Blaťák.

Základem představení je nově vytvořený scénář Alexeje Kotěnočkina (syna původního autora seriálu o Vlkovi a Zajíci), který pro show na ledě připravil společně s Jiřím Sedláčkem. 

„Premiéra byla skvělá, i když jsme byli všichni trochu nervózní, nakonec se ukázalo, že ty týdny dřiny se vyplatily. Máme před sebou ještě šest měst, kde se odehrají vždy dvě představení. Mých devět rolí v Jen počkej, zajíci!, se snažím zvládat, jak nejlépe umím. S tím souvisí i rychlé převlékání. Kostýmy musí být udělány tak, abychom se do většiny dostali i s bruslemi a nesmíme je poškodit. Jinak je tu skvělý tým lidí, jsme sehraní a to je vždy hodně důležité," řekla hlavní hvězda celého představení, krasobruslař Tomáš Verner.

Po premiéře v Praze přivítal i dvacítku dětí z České olympijské nadace a jejich rodiče. Tomáš jim ukázal zákulisí, kostýmy, provedl je místy, kde se účinkující připravují a kam se normální divák nedostane.

Tomáš Verner se také v zákulisí stihl vyfotit i pro Konto Bariéry s červeným nosem a podpořil tak dobrou věc. 

Termíny a místa dalších představení:

27. 09., 14:00 a 18:00 hod. - OLOMOUC, Zimní stadion

4. 10., 14:00 a 18:00 hod. - PARDUBICE, ČEZ Arena

11. 10., 14:00 a 18:00 hod. - LIBEREC, Tipsport Arena

18. 10., 14:00 a 18:00 hod. - ČESKÉ BUDĚJOVICE, Budvar Arena

8. 11., 14:00 a 18:00 hod. - BRNO, Kajot Arena

15. 11., 14:00 a 18:00 hod. - OSTRAVA, ČEZ Aréna

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám