Hlavní obsah

Japonský podvečer ve šlapanickém muzeu

Novinky, Petra Svobodová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 11. února od 17 hodin se v Muzeu ve Šlapanicích uskuteční tematický podvečer s promítáním fotografií ze současného Japonska a workshopem japonské kaligrafie.

Foto: Petra Svobodová

Pozvánka

Článek

Poznejte krásy i paradoxy Země vycházejícího slunce na fotografiích historika, cestovatele a spisovatele Jaromíra Hanáka. Fotografie doplněné poutavým výkladem nám odkryjí Japonsko jako supermoderní svět velkoměst a mnohdy extravagantní popkultury ve spojení s úchvatnou přírodou a starobylými svatyněmi. Jací lidé v takové zemi žijí? Jaké jsou jejich tradice, náboženství, filosofie a soudobý způsob života? 

Pro zájemce je poté připraven workshop krásného umění japonského písma s Lenkou Zahrádkovou, průvodkyní Muzea Brněnska.

Ve šlapanickém muzeu, jen 25 minut trolejbusem od zastávky Brno-hlavní nádraží, je v současnosti k vidění výstava Dálky s vůní sakury. Japonsko očima první české cestovatelky kolem světa.

Muzeum ve Šlapanicích je jednou z poboček Muzea Brněnska, které dále spravuje Muzeum v Ivančicích, Podhorácké muzeum, Památník písemnictví na Moravě, Památník Mohyla míru a v roce 2015 otevře novou pobočku ve Vile Löw-Beer v Brně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám