Hlavní obsah

Jan Budař s kapelou Eliščin Band pokřtí ve Zlíně své třetí album

Novinky, Robert Rohál

Své v pořadí třetí řadové album Lehce probuzený představí v sobotu 20. října v 19 hodin ve Studiu Z Městského divadla Zlín muž mnoha talentů a záhad Jan Budař a jeho Eliščin Band.

Foto: archiv MDZ

Muž mnoha tváří Jan Budař se svou kapelou Eliščin band.

Článek

„Cédéčko budeme ve Zlíně křtít, příchozí se můžou těšit nejen na koncert, ale i na tanec, debatu a veselé historky, třeba z filmu Nuda v Brně,“ láká muzikant s nezaměnitelným rukopisem. A aby toho nebylo málo, jeden z návštěvníků koncertu vyhraje podepsané album s věnováním.

„Album jsme nahrávali ve studiu 3bees v Praze. O aranže písní jsem se postaral já, Eliščin Band a David Smečka,“ přiblížil vznik desky Jan Budař. „Na albu vychází i píseň Lidice napsaná pro stejnojmenný film, verze zamilované písně z filmu Nuda v brně Milování, která se zatím nikde jinde neobjevila, a konečně si můžete také poslechnout píseň Když zavřu oči, která původně vznikla k filmu Protektor. Nakonec v něm však nebyla,“ prozradil a svěřil se, že Lehce probuzený je velmi osobní deskou.

„Vznikla po čtyřech letech, v nichž se toho mnoho odehrálo. Když ji člověk pozorně poslouchá, dozví se toho o mně víc, než kdyby se mnou strávil týden. Je to velmi osobní deska a je na ní třináct pozvánek k osobnímu setkání," tvrdí hudebník, herec, režisér, scenárista a čtyřnásobný Český lev.

Podobně jako u předchozích dvou alb i na této desce doplnili Eliščin Band zajímaví hosté. „Uslyšíte tam třeba Emmu Smatanu, zpěvačku, herečku a nejnověji i televizní moderátorku, jednu z nejlepších jazzových zpěvaček u nás Elenu Sonenshine, Andreu Buršovou, která kromě toho, že hraje v Divadle Husa na Provázku, také výborně zpívá a píše osobité písně - a mladou talentovanou zpěvačku Zuzanu Gamboa, jejíž parketou je funky, soul, jazz i pop,“ dodal Budař, jehož album Lehce probuzený vyšlo koncem září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám