Hlavní obsah

Jako Fénix z popela vzešla POHANKA na pardubické rozkopané tepně

Novinky, Blanka Štěpánová

Již je tomu rok, co na pardubické třídě Míru otevřela své dveře pro veřejnost nová samoobslužná jídelna POHANKA zaměřující se na zákazníky se zájmem o zdravé stravování, jejíž vznik významně podpořil grant Evropské unie a státního rozpočtu.

Foto: Blanka Štěpánová

třída Míru pohled od Machoňovy pasáže

Článek

Rodina Pohankových spolu s týmem převážně sociálně a zdravotně hendikepovaných dokázala po překonání mnoha překážek vydobýt slušnou pozici, ze které má šanci vyrůst v samostatně prosperující a konkurenceschopný sociální podnik.

Jak sama spolumajitelka, Iva Pohanková říká: „Podařilo se nám během 12 měsíců zvýšit prodej našich zdravých pokrmů z prvotních 140 na slušných 260 za den. Neustále rozšiřujeme náš sortiment a vylepšujeme kvalitu našich služeb.

Podle Pohankové nebylo lehké ustát mnoho překážek. Mají další nemalé plány a vize v rozvoji podniku. Chtěli by se více prosadit v cateringu, rozšířit pekařské a cukrářské aktivity, začít s rozvozy jídel, po kterých je velká poptávka od lidí, kteří se z různých důvodů nemohou dostat do centra Pardubic.

„Chceme rozšířit pronájmy naší plně vybavené konferenční místnosti, kde bychom rádi začali také s různými kurzy a workshopy pojícími se k naší činnosti. Nadále chceme podporovat spřátelené neziskové organizace a předávat dál zájemcům naše praktické zkušenosti s provozem sociálního podniku, kterých je v naší zemi stále ještě velmi málo. Doufáme, že štěstěna bude stát na naší straně i nadále. Nejvíce ale ze všeho chceme poděkovat našim zákazníkům za jejich přízeň,” dodala Pohanková.

Reklama

Výběr článků

Načítám