Hlavní obsah

Ivana Zemanová v rámci prezidentské návštěvy zavítala ve Zlíně do muzea

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Prezident České republiky Miloše Zeman a jeho manželka Ivana jsou od úterý na návštěvě Zlínského kraje. Prezidentský pár zde stráví tři dny. Manželka prezidenta v rámci pondělního programu zavítala v doprovodu manželky hejtmana Zlínského kraje Pavly Mišákové do Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

Foto: archív MJVM ve Zlíně

Paní Ivana Zemanová s historičkou a kurátorkou výstavy Miroslavou Štýbrovou.

Článek

Obě dámy si v doprovodu ředitele Muzea jihovýchodní Moravy ve Zlíně Pavla Hrubce a historičky Miroslavy Štýbrové prohlédly výstavu K štěstí klíček je střevíček - Baťa. Ta se v současnosti koná v přízemí budovy 14 továrního areálu. Během prohlídky jim kurátorka výstavy a historička Miroslava Štýbrová představila vystavené exponáty, obrazy i další historický materiál.

Kromě kytice dostala manželka prezidenta republiky i kopii historického baťovského plakátu ze 30. let a obě dámy si navíc odnesly i soubor reklamních a instruktážních filmů, které se natočily pro firmu Baťa. Ivana Zemanová se během návštěvy také podepsala do pamětní knihy. 

Během třídenního oficiálního programu se hlava státu v doprovodu hejtmana setká při veřejných besedách s občany Zlína, Valašského Meziříčí, Bystřice pod Hostýnem, Chropyně a Otrokovic, zavítá mezi studenty zlínské univerzity či zaměstnance několika firem na Valašsku, Slovácku i Hané a pozdraví se rovněž se starosty Zlínského kraje při jejich pravidelném setkání s krajskou radou.

Pro manželku prezidenta Ivanu Zemanovou je připraven separátní program, do kterého je zařazena dále i návštěva Nemocnice milosrdných sester v Kroměříži nebo prohlídka Archeoskanzenu v Modré.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám