Hlavní obsah

Invalidním manželům shořel dům kvůli špatnému komínu

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Žena nadýchaná kouře, muž s popáleninami rukou. Na nedělní večer manželský pár z Horní Bečvy dlouho nezapomene. Kvůli špatnému komínu jim shořel dům, který navíc nebyl pojištěný. Invalidní důchodci a jejich dvaadvacetiletá dcera zůstali bez střechy nad hlavou.

Foto: PČR Vsetín
Článek

Kolem deváté hodiny večer zavolala na linku 112 žena, která byla ubytovaná na hotelu Tesla, že vidí hořet rodinný domek, kousek nad hotelem Kahan v Horní Bečvě.

"Dřevěný domek obýval padesátiletý muž s o pět let mladší manželkou a dvaadvacetiletou dcerou. Při požáru se starší z žen nadýchala zplodin, proto byla hospitalizovaná v nemocnici. Majitel domku má popálené obě ruce," uvedla mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

Majitelé se podle jejich slov dostali do nezáviděníhodné životní situace, protože domek nemají pojištěný. Na místě zasahoval v noci i policista z posttraumatického týmu, který poskytoval poškozeným nejenom první psychologickou pomoc, ale pomohl jim i provést další kroky, např. zkontaktování se státními úřady tak, aby poškození nezůstali bez pomoci.

Vyšetřovatel hasičů potvrdil, že požár vznikl v prostoru hospodářského stavení a na objekt rodinného domku se rozšířil až následně. "Příčinou byl špatný technický stav komínového tělesa, ke kterému byla připojena používaná kamna na pevná paliva," sdělila nejnovější poznatky Javorková.

Majitel měl podle jejich slov v hospodářském stavení umístěno deset psů, kterým vzhledem k velmi chladnému počasí posledních dnů vnitřní prostor vytápěl. Všechna zvířata se mu podařilo ještě před příjezdem hasičů z hořícího objektu zachránit.

Celková škoda byla vyčíslena na 800 tisíc korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám