Hlavní obsah

Interaktivní výstava Chytrá hračka aneb Škola hrou putuje do Valašského Meziříčí

Novinky, Věra Stojarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktivně životem, o. p. s. chystá od 14. do 20. března další ze série hravých výstav, tentokrát s názvem Chytrá hračka aneb Škola hrou. Putovní výstava bude po Zlíně umístěna v Muzejním a galerijním centru, ve 2. patře jižního křídla zámku Žerotínů ve Valašském Meziříčí.

Foto: Věra Stojarová
Článek

Po sérii výstav zaměřené na stavebnice, hry a hlavolamy nyní o. p. s. Aktivně životem přichází s akcí, která rodičům s dětmi představí nejzajímavější vzdělávací hry a hračky. Na místě budou k vyzkoušení smyslové hračky, Montessori hračky, dřevěné hračky, kinetický písek, elektronické hračky, logické hry, stavebnice, pocitový chodníček, obří stavebnice a další. Nebude chybět koutek pro nejmenší děti.

„Chytré hračky jsou u dětí klíčem k posílení myšlení a rozvoji osobnosti, aniž by si přestaly hrát. Různé typy stavebnic jsou velmi oblíbené a navíc přispívají ke zlepšení jemné motoriky, učí děti trpělivosti a koncentraci. Děti se díky stavebnicím učí představivosti, plánování a spolupráci s jinými a procvičují si manuální zručnost a setkávají se tak s první formou technického vzdělávání. Díky logických hrám se děti nejen zabaví, ale například již v raném věku pochopí základy matematiky,“ vysvětlila Věra Stojarová, ředitelka o. p. s. Aktivně životem.  

Aktivně životem o.p.s. se snaží už čtvrtým rokem realizovat netradiční a vzdělávací a akce pro rodiny s dětmi v celém Zlínském kraji. Realizuje venkovní akce pro celé rodiny v parku Komenského ve Zlíně, interaktivní výstavy her a hlavolamů, stavebnic, Puzzle festival, talentovou soutěž pro děti Moravia Talent a mnoho dalších.

Termín akce: 14. – 20. března 2016

Otevírací doba: 8 – 18 hodin

Vstupné: 30 Kč/dítě, 40 Kč/dospělí, 120 Kč/rodina

Reklama

Výběr článků

Načítám