Hlavní obsah

I přes zpoždění byla sezóna na krnovském koupališti rekordní

Novinky, Tomáš Gaudek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Co se návštěvnosti týče, patřila letošní sezóna na koupališti v Krnově k těm vydařeným. A to i přesto, že z důvodu rekonstrukce byla o něco kratší.

Foto: Tomáš Gaudek

Za necelé dva měsíce provozu koupaliště navštívilo 26 080 osob.

Článek

Opravený areál byl slavnostně otevřen 3. srpna, jeho brány se pak uzavřely 21. září. Za necelé dva měsíce provozu ho navštívilo celkem 26 080 osob, přičemž jen v srpnu jich bylo 25 725. V loňském roce přitom za celou sezónu koupaliště navštívilo 14 351 osob a o rok dříve 10 431.

„Sezóna byla v mnoha ohledech výjimečná. Důležité bylo, že se nám podařilo areál v polovině prázdnin otevřít. Vzhledem k letošnímu horkému létu to převážná část veřejnosti i přes některé nedostatky ocenila, stejně jako nízké vstupné. V Krnově navíc nejsou další místa vhodná ke koupání,“ shrnul důvody rekordní návštěvnosti vedoucí sportovních a rekreačních zařízení Vladislav Skopal.

Pracovníci technických služeb, které koupaliště spravují, se už v říjnu pustili do jeho zazimování. Areál uklidili a z rozvodů vypustili vodu, aby během zimy nedošlo k poškození mrazem. Ze stejného důvody pak byly demontovány a uloženy také sprchy z brodítek. „V posledním říjnovém týdnu došlo i na zazimování bazénů, kdy voda z toho velkého byla odpuštěna přibližně třicet centimetrů pod úroveň žlábků, dětský bazén byl vypuštěn zcela,“ popsal Skopal.

Během září a října byly také zatravněny všechny hlinité plochy, tím však úpravy a vylepšení nekončí. „Kromě nákupu padesáti nových lehátek a soupravy pro reprodukovanou hudbu, bychom se rádi pustili do oprav chodníků u převlékacích kabin a před plavčíkárnou a strojovnou, což dohromady představuje plochu okolo 175 metrů čtverečných,“ doplnil Skopal s tím, že v plánu je také příprava projektové dokumentace nové restaurace a bufetu, jejichž výstavba by v ideálním případě mohla začít na podzim roku 2019.

O tom, jaké vstupné na koupaliště bude v příští sezóně, rozhodne až nová rada města. Je možné ale očekávat, že návštěvníci zaplatí více než v letošním roce, kdy se cena nezvyšovala z důvodu opožděné rekonstrukce.

Reklama

Výběr článků

Načítám