Hlavní obsah

Hříšné nekonečno v Mikulově

Novinky, Petr Kudláček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V podvečer 1. listopadu se konala v Galerii "U ní" vernisáž výstavy fotografií a veršů Petry Badinové. Na programu byl také křest její nové sbírky básní s názvem Hříšné nekonečno.

Foto: Kateřina Kudláčková

Vernisáž výstvy

Článek

Petra Badinová je známa především verši, které píše křídou na zeď u splavu Stříbského mlýna nedaleko Ivančic. A právě tímto je i kniha výjimečná, neboť je sestavena s fotografií těchto básní.

Již pátým rokem také vydává kalendář, který je spojením veršů s fotografiemi, přičemž toto spojení dává její tvorbě nový a nevšední rozměr. Její poslední kalendář pro rok 2015 má název Chaos citový a tak ho nese i tato její výstava.

Ve svých verších autorka dokázala zachytit nejenom reálná přání, ve kterých se sami poznáváme, ale také nesplněné sny po kterých neustále toužíme. Objevila cestičku mezi realitou a snem a svou tvorbou ji neustále prošlapuje, aby po ní mohlo jít co nejvíce jejich čtenářů.

Kniha Hříšné nekonečno se však nezrodila ze dne na den. Obsahuje několik let tvorby Petry Badinové. Návštěvník si tak může sáhnout na střípky její duše a tento letmý dotek si uložit blízko svého srdce.

Kdo má zájem výstavu navštívit, ten si musí pospíšit, neboť potrvá jen do 28. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám