Hlavní obsah

Hradozámecká noc v Mníšku odkryje návštěvníkům tajemství hodinové věže

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 27. srpna se chystá tradiční Hradozámecká noc, při které zažijete zábavní prohlídky a uvidíte i to, co jste dřív vidět nemohli. Na zámku v Mníšku pod Brdy zavítají návštěvníci poprvé do zázemí hodinové věže.

Foto: Anna Čelouchová
Článek

Poslední srpnovou sobotu se koná tradiční rozloučení s prázdninami. Pro Hradozámeckou noc v Mníšku pod Brdy jsou připraveny kostýmované prohlídky, herecké scénky, kouzelnické vyprávění, šerm, malování na obličej, hudba a plno zábavy na nádvoří i ohňostroj v parku.

Děti mohou vyrazit na kouzelnickou prohlídku nebo prohlídku o královně Elze, dospělí zažijí cestování časem se soutěžním kvízem. Úplně poprvé v historii budou mít návštěvníci Mníšku možnost zjistit, co skrývá hodinová věž.

Věž je pod kupolí vybavena velkým hodinovým strojem. Z něj původně vycházelo několik hřídelí k hodinám venku i uvnitř zámku. Obsluhující personál tak natažením jednoho stroje natáhl všechny hodiny naráz.

PROGRAM PRO DĚTI:

od 15:30 - prohlídky O královně Elze

od 16:00 - Kouzelnické prohlídky

od 15:00 - Zámecká kouzelná výtvarná dílna

od 16:20 - Kdo šermuje, ten se baví

od 21:00 - Hradozámecký ohňostroj v parku

Malování na obličej, výstava módy, Kouzelné pohádkové sklepení.

PROGRAM PRO DOSPĚLÉ:

od 19:00 - Soukromé pokoje posledních majitelů Kastů

od 20:00 - Cestování časem od gotiky po první republiku spojené se soutěžním kvízem. Při prohlídce potkáte třeba Karla IV. s chotí nebo W. A. Mozarta.

od 20:00 - Country kapela Balzám na nádvoří zámku

Výstava o Kájovi Maříkovi a úplně poprvé - Tajemství hodinové věže.

Reklama

Výběr článků

Načítám