Hlavní obsah

Hrad Sovinec ožije o víkendu gotikou

Novinky, Leona Roháčková

Už po desáté se o víkendu 11. a 12. srpna hrad Sovinec otevře historické akci nazvané Na příkaz císaře. Vypovídá o době, kdy císař Jan Lucemburský rozhodl o nezaložení vinic na Sovinci. Součástí gotické akce s ukázkami života a etikety na středověkých hradech bude mimo jiné i rytířský turnaj v seku mečem.

Foto: Leona Roháčková
Článek

Návštěvníci se mohou těšit na  šermířské skupiny Arven, Nuntius Regis, Lucius, Rytíři z Brodu, Tartas a Revertar, prohlídky rytířského sálu a expozice lesnické školy, stejně jako  vyhlídkové věže. Zajímavá bude zcela jistě bitva s obléháním hradu, která po oba dny vypukne ve 13 hodin.

"Součástí programu jsou rovněž ukázky života a etikety na středověkých hradech, dělostřelecký polní tábor s ukázkou zapomenutých řemesel, šermířské příběhy a pověsti. Za zhlédnutí zcela jistě stojí kouzelný kejklíř Tomáš Křupala, jehož kousky dokáží rozesmát publikum napříč generacemi," přidala pozvání kastelánka Kateřina Jarmarová.

O týden později bude Sovinec hostit další tradiční akci, nazvanou Hodokvas rytíře Kobylky. Tentokrát nabídne návštěvníkům tradiční řemeslný jarmark spojený s  ukázkou zručnosti řemeslníků. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám