Hlavní obsah

Hráči BK Snakes jsou zpátky na vítězné vlně

Novinky, Marek Gerych

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výborným druhým poločasem si ostravští basketbalisté vysloužili svou třetí výhru v sezóně. Na palubovce týmu UP Olomouc ukázali zejména svou ofenzivní sílu a soupeře přehráli v poměru 97:80.

Foto: Marek Gerych
Článek

Přestože vstupovali ostravští do utkání 4. kola 1. ligy mužů v roli mírného favorita, začátek zápasu byl z jejich strany trochu nekoncentrovaný. Hosté se nemohli dostat do tempa a dělali nevynucené chyby, které soupeř nekompromisně trestal. V jednu chvíli prohrávali už rozdílem 14 bodů.

Po oddechovém čase přišlo zlepšení v obraně a hlavně se podařilo zrychlit přechod do protiútoku. Poločas tak nakonec skončil 46:46.

Druhý poločas byl zcela jiný. Ostrava předváděla velmi dobrou týmovou obranu a soupeře začala ve všech herních činnostech přehrávat. Zejména Radek Kouřil výborně dirigoval družstvo ostravských a dařilo se střelcům z dlouhé vzdálenosti, především Michalu Palátovi ( 25 bodů/ 3x3b.), Tomáši Havlíkovi (13b./4x3b.) a Radku Kouřilovi (24b./2x3b.).

Celkem se Snakesu podařilo zaznamenat 11 trojkových pokusů. Obrovské problémy v obraně dělal hostům hlavně zkušený Novák, který zaznamenal 25 bodů, 11 doskoků a vykoledoval si 13 faulů, a to vše za pouhých 15 minut hry.

I přes dobrý výkon domácího střelce Nováka se ale Ostravě podařilo dovést utkání do vítězného konce v poměru 80:97 a z Olomouce si tak odvezla cennou výhru. Tímto výsledkem si také upevnila aktuálně 2. místo v tabulce. 

V dalším zápase však čeká Snakes nejtěžší možný soupeř. Na domácím hřišti budou hostit mužstvo Hradce Králové, které v posledních pár letech vždy zcela opanovalo druhou nejvyšší mužskou soutěží a i letos zatím nepocítilo hořkost porážky. Utkání se koná v neděli 22. 10. od 17:00 na hale v Plzeňské ulici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám