Hlavní obsah

Holešovský zámek otevřou po zimě strašidla

Novinky, Dana Podhajská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní sezónu na Zámku Holešov otevřou strašidla. Noční prohlídka s podtitulem Strašidelný zámek se koná v sobotu 4. dubna od 19 do 21 hodin.

Foto: Bára Havelková

Pohled na barokní památku ze zámeckého parku v předjaří.

Článek

„Loni jsme se hodně soustředili na děti, noční prohlídky na začátku i na konci sezony v duchu pohádek patřily především těm nejmenším. Letos bychom chtěli vyjít vstříc starším dětem, náctiletým a hlavně jejich rodičům. Připravujeme lahůdky, které mírně postraší, ale především pobaví,” řekl hlavní provozní zámku Martin Hrdlička.

Celý zámek se zahalí do světla svíček, tajemno se rozprostře od sklepení přes přízemí až do prvního patra. Návštěvníci se mohou těšit na slet čarodějnic, proletět se na koštěti, zatančit si s mumiemi, ochutnat šlechtickou krev nebo se podívat na ples upírů. Na chodbách na ně budou čekat netopýři a strašidla, kdo bude mít kuráž a projde stezkou odvahy, obdrží na konci i speciální certifikát.

Vstupenky lze koupit v předprodeji na Městském informačním centru v Holešově, nebo on-line na stránkách www.holesov.info.

Městské kulturní středisko, které má zámek ve správě, chystá na letošní rok velmi zajímavý program. Na konci května zahájí největší výstavu sezony, výstavu slavného českého ilustrátora a malíře Zdeňka Buriana. Výstava nabídne to nejlepší z autorovy tvorby, jeho vrcholná díla. 

Dalšími výstavami bude letní expozice živých exotických zvířat zasazená do historických sálů zámku a expozice grafik Oldřicha Kulhánka.

Související témata:

Výběr článků

Načítám