Hlavní obsah

Holešovský šachový rapid založil novou tradici, místní šachisté mají za sebou jeho první ročník

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě těsně před loňskými Vánocemi, a to v pondělí 22. prosince, proběhl v Holešově první ročník šachového turnaje nazvaný Vánoční holešovský rapid. Turnajem, který připravil a zorganizoval SK EMKaD Holešov, byla zahájena nová tradice.

Foto: archiv Miroslava Kunce

Účastníci prvního ročníku Vánočního holešovského rapidu.

Článek

Turnaj probíhal v hrací místnosti na Masarykově ulici v klubovně SK EMKaD Holešov, kde se hráči klubu pravidelně scházejí. Slavnostní zahájení provedl nestor holešovských šachistů Dr. Antonín Šelešovký, který po krátkém úvodu předal slovo současnému předsedovi šachového oddílu Miroslavu Kuncovi.

Ten seznámil všechny účastníky, kterých bylo devatenáct, s organizací turnaje, představil rozhodčího Radka Holmana a informoval o zvoleném systému hry – byl zvolen švýcarský systém na sedm kol řízený počítačem (program swiss manager) s tempem hry – 2 x 15 minut na partii bez zápisu podle pravidel FIDE.

„Pozvali jsme všechny holešovské šachisty, tudíž i členy druhého holešovského oddílu ŠK Holešov. Tento oddíl pracuje pod vedením Ireny Seifertové,” uvedl ředitel turnaje Miroslav Kunc, který je v čele SK EMKaD dva roky.

„Hrálo se na sedm kol, přičemž po každém kole byly vyhodnoceny dosažené výsledky a provedlo se rozlosování následujícího kola. Co se týče organizace, tak ta klapala, jak měla. Hlavní zásluhu na zdárném průběhu celého turnaje měl Marián Tomeček, náš oddílový trenér mládeže, a Do Minh Hiu – práce s počítačovým programem. Myslím si, že celá akce dopadla podle našich představ a že všichni byli spokojení. Nechybělo ani občerstvení a celková pohoda. Všichni jsme si bezvadně zahráli a mezi oddíly utužili vzájemné vztahy,” řekl Kunc.

Na prvním místě se umístil Marek Rafaja ml., jako druhý skončil Radek Zajíček, zatímco na třetím místě byl Marek Rafaja st. Vítěz získal cenu v podobě židle značky Tonet další dvě ceny byly symbolické. Všichni tři vítězové jsou členy ŠK Holešov, zástupce SK EMKaD Radek Holman skončil na pátém místě.

„Doufám, že jsme Vánočním holešovským rapidem zahájili novou tradici a přispěli k dobrým vztahům nejen mezi registrovanými hráči Holešova. Přijeli i dva hosté z Kroměříže. Za rok bychom rádi realizovali druhý ročník,” uzavřel Miroslav Kunc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám