Hlavní obsah

Hmyzí pochoutky plné bílkovin můžete ochutnat při Dnech hmyzožravců v pražské zoo

Novinky, Vratislav Konečný

Burger nemusí být vždy jen z kvalitního hovězího, pražit v cukru se dají nejen mandle, ale třeba i cvrčci. Zatímco si většinou hmyz ošklivíme, jinde ho vnímají jako pochoutku. Možná i my jednou budeme vděční za pečené chrousty.

Foto: zoo Praha P.Hamerník
Článek

Ale na druhou stranu, pokud máme stále vepřo - knedlo - zelo a svíčkovou s osmi, není co řešit. Přesto o víkendu můžete při Dnech hmyzožravců v pražské zoologické zahradě netradiční krmi ochutnat.

Křupou mezi zuby

„V sobotu a v neděli 23. a 24. července od 10 do 16 hodin je před Vzdělávacím centrem připraví specialistka na entomofagii, Erika Prokešová. Najdete zde klasiky, jako jsou cvrčci v cukru nebo mouční červi na česneku, ti odvážnější pak mohou vyzkoušet sarančata v trojobalu nebo šváby se sušenými rajčaty. Pokud se neodvážíte tyto nevšední speciality bohaté na bílkoviny a tuky okusit sami, můžete se alespoň podívat, jak si na hmyzu pochutnávají někteří naši hmyzožravci – po oba dny jsou pro vás připravené komentované ukázky krmení zvířat,“ informovala mluvčí zoo Praha Jana Myslivečková.

Program 23. a 24. července:

10.00 – 16.00 Dny hmyzožravců – ochutnejte hmyz na různé způsoby

Speciální komentovaná krmení: 10.00 Krmení hrabáčů (pavilon Africký dům), 11.00 Krmení axolotlů (před Vzdělávacím centrem), 12.00 Nenasytný jedlík ježek (před Vzdělávacím centrem), 13.00 Jídelníček chameleonů (před Vzdělávacím centrem), 14.00 Gekončík jí ve dne v noci (před Vzdělávacím centrem), 15.00 Čím se živí agama vousatá (před Vzdělávacím centrem)

Výběr článků

Načítám