Hlavní obsah

Historické škodovky se sjedou na Kozákově

Novinky, Vladislav Chalupa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další ročník již tradiční automobilové akce s názvem Jičínské eRekce odstartuje v sobotu 20. září na vrcholu Kozákova.

Foto: Vladislav Chalupa

Start ročníku 2011

Článek

Jičínské eRekce je již několik let pořádaný automobilový sraz, určený především pro vozidla značky Škoda s motorem umístěným za zadní nápravou. K vidění tak budou na Kozákově především vozy Škoda 1000MB, Škoda 100 a 110, sportovní kupé Škoda 110R a všechny varianty vozů Škoda 105 až 130, Garde či Rapid.

Registrace účastníků začíná v 9 hodin, kdy na místo začnou přijíždět první účastníci. Po dobu dopoledního programu pro účastníky, zahrnující prohlídku okolí, výstup na rozhlednu, společný oběd a nutné organizační záležitosti, budou vystavená vozidla k dispozici k prohlídce všem fandů a návštěvníků srazu ze široké veřejnosti.  

V poledne odstartuje z místního parkoviště automobilová orientační soutěž, která bude mít svůj cíl již tradičně v jičínském autokempu Rumcajs.

Samotnou soutěž nám popsal jeden z pořadatelů akce Jiří Davídek. „Přesná trasa orientační soutěže je předem tajná. Posádky obdrží na startu itinerář obsahující pouze základní data, podle kterých si musí sami dopočítat všechny další potřebné navigační údaje a zorientovat se v projížděné krajině tak, aby dodržely průjezdy všech kontrolních bodů ve správném pořadí. Soutěžní dvojice tak budou muset předvést nejenom svoji šikovnost v řidičském a navigačním umění, ale i znalosti v oblasti matematiky, geometrie či geografie. Celá soutěž se jede především na přesnost. Hodnotí se nejen bezchybné projetí trasy, ale i dodržování předepsaného času. Předčasné přijetí posádky do časové kontroly je penalizováno stejně, jako přijetí pozdní. “

K tomu všemu budou ještě soutěžící nuceni plnit cestou nejrozmanitější úkoly a luštit hádanky, které pro ně pořadatelé připravily a jejichž výsledky se započítávají do celkového hodnocení.   

Do cíle v Jičíně budou první posádky přijíždět po třetí hodině odpolední. Zde bude po vyhodnocení výsledků a dekorování vítězů dál pokračovat volná zábava.

Podrobnější informace o srazu včetně programu a možného přihlášení, odkazy na reportáže a fotogalerie z minulých ročníků i kontaktní spojení na pořadatele pro případné dotazy.

Reklama

Výběr článků

Načítám