Hlavní obsah

Historické dobroty k ochutnání nabídnou večerní Gurmánské prohlídky v Litomyšli

Novinky, Zdeňka Kalová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Státní zámek Litomyšl pořádá 6. srpna ve 20.00 a 21.00 první Gurmánské prohlídky, které návštěvníky provedou historií zámku i zámeckého kuchařství a cukrářství. Součástí je také několik ochutnávek historických receptů.

Foto: Zdeňka Kalová

Gurmánské prohlídky na zámku v Litomyšli

Článek

Zatímco luxusní jídlo v historii tvořily drahé a hlavně nedostupné ingredience (cukr, koření, tropické ovoce, exotická masa), od 19. století dělá luxusní potraviny reklama a marketing. Zámečtí kuchaři patřili vždy mezi elitu zámeckých zaměstnanců. Nejenže často střežili tajné recepty, ale také uměli využít právě nové, neobvyklé a exotické potraviny.

Zámek v Litomyšli zve na první večerní Gurmánské prohlídky, které provedou návštěvníky reprezentačními pokoji I. patra, historií zámku i kuchařského řemesla v aristokratickém prostředí. Součástí prohlídky je několik ochutnávek historických receptů se sklenkou šumivého vína.

Prohlídku je nutné rezervovat na litomysl@npu.cz, nebo tel. 461 615 067. Cena vstupenky, podrobnosti o prohlídce a detaily k rezervacím jsou na zámeckém webu www.zamek-litomysl.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám