Hlavní obsah

Hejtmani se setkali kvůli důležité silnici

Novinky, Miroslav Slaninák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přesně na půli cesty mezi Ostravou a Žilinou se ve čtvrtek 22. března setkali hejtman Moravskoslezského kraje Ing. Jaroslav Palas a hejtman Žilinského kraje Ing. Juraj Blanár.

Foto: Petr Majer

podpis memoranda o spolupráci

Článek

Do Bystřice přijeli podepsat společné memorandum na podporu požadavku zařazení silnice I/11 (E75) do základní sítě evropských komunikací Core network TEN-T. V současnosti je silnice zařazena do sítě COMPREHENSIVE network – globální síť, kde je ale nastavena priorita výstavby až do roku 2050.

V úvodu starosta obce Bystřice Ladislav Olšar všem objasnil přetrvávající problémy v dopravě na I/11. Tato silnice, po níž denně projede až 20 tisíc aut, spojuje ostravskou a katovickou aglomeraci s Žilinským krajem. Pro významné průmyslové podniky (Hyundai v Nošovicích, Třinecké železárny, Kia v Žilině) je tato silnice stěžejní dopravní tepnou. Kolony a dopravní nehody komplikují práci integrovanému záchrannému systému a všem občanům a podnikatelům tohoto regionu.

Nejkritičtější úsek připravovaného obchvatu Bystřice – Oldřichovice je již územně připraven a mohlo by se začít s jeho realizací, ovšem peníze na jeho realizaci v současnosti nejsou. Doufejme, že spolupráce přinese určitou naději na zrychlení realizace silnice, která naváže na již hotový úsek Mosty u Jablunkova – Hrádek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám