Hlavní obsah

Hejtman Plzeňského kraje předal domažlické nemocnici výtěžek z dětské show

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hejtman Václav Šlajs a náměstek hejtmana Václav Šimánek ve čtvrtek při návštěvě Domažlické nemocnice předali ředitelce nemocnice Aleně Vyrutové šek na 27 230 korun.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Plzeňský kraj výtěžkem z dětské show přispěl na nemocniční vybavení už potřetí.

Článek

Zisk z prodeje lístků na charitativní akci pro děti, kterou pořádal Plzeňský kraj a občanské sdružení Felicitas, činil 27 230 korun a pokryl tak téměř celé náklady na nákup infuzní pumpy, jejíž obvyklá cena je zhruba 30 tisíc korun.

„Dětskou show s cílem zakoupit z výtěžku přístroje pro dětské pacienty v krajských nemocnicích podpořil Plzeňský kraj již potřetí. Pokaždé díky tomu získaly nemocnice zařízení na zlepšení komfortu malých pacientů. Těší mě, že takové akce mají za cíl nejen pobavit, ale také přispět na dobrou věc,” řekl hejtman Václav Šlajs.

Domažlická nemocnice celkem tři infuzní pumpy kupovala již na podzim i pro ostatní pracoviště, včetně dětského oddělení.

„Infuzní pumpa je zařízení využívané například k zavodnění organismu, když dítě trpí onemocněním, které provází nedostatek tekutin. A dále slouží k aplikaci léků do žíly zejména antibiotik, kde je nutné velmi přesné dávkování,” uvedla lékařka dětského oddělení Domažlické nemocnice Soňa Budková.

Plzeňský kraj výtěžkem z dětské show přispěl na nemocniční vybavení už potřetí. V předchozích letech z něj byl do Stodské nemocnice zakoupen přístroj sloužící k vyšetření sluchu novorozenců a pro Rokycanskou nemocnici pořízena čistička vzduchu a nebulizátor, tedy přístroje určené pro děti s dýchacími obtížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám