Hlavní obsah

Házenkářky Poruby zvítězily s převahou nad soupeřkami z Písku

Novinky, Josef Zajíc

V sobotu 16. listopadu zvítězily na domácí palubovce házenkářky DHC Sokol Poruba nad hráčkami Sokola Písek výrazně 28:16. Bylo to jejich šesté vítězství v dlouhodobé soutěži. Po ukončení utkání ostravské hráčky podepisovaly kalendář Drsné Sokolky 2014.

Foto: Josef Zajíc

Házená žen. Sokol Poruba : Sokol Písek - 28:16, 16.11.

Článek

Hned v úvodních minutách interligy v házené žen nedaly domácí hráčky v ostravské hale Sareza v Přívoze soupeřkám ze Sokola Písek šanci. Dařilo se české reprezentantce Michaele Hrbkové, která byla nejlepší střelkyní utkání s deseti vstřelenými brankami.

V brance si byla jistá Lenka Roháčková, která v průběhu utkání kryla 9 střel - z toho jeden sedmimetrový hod. V úvodní dvacetiminutovce vedly Ostravanky nad Pískem 11:4 a první poločas skončil jejích vítězstvím 13:8.

Ve druhém poločase se sokolky z Písku prodraly na rozdíl tří branek a dosáhly stavu 13:16. V závěru hry se ostravské hráčky opět chytly a dařilo se jim v útoku. V 53 minutě při stavu 25:15 pro Ostravu trenér Jan Beňadík vystřídal Lenku Roháčkovou a do branky nastoupila Sabina Bártová. V posledních sedmi minutách Ostravanky již jen zvyšovaly skóre do konečného stavu 28:16.

Po utkání následovala autogramiáda prodávaného kalendáře Drsné Sokolky 2014. Výtěžek z prodeje kalendáře půjde na konto charitativní akce Sbírka pro Maxima.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám