Hlavní obsah

Házenkářky DHC Sokola Poruba vybojovaly bronzové medaile

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 21. května od 18 hodin potvrdily svou výkonnost házenkářky DHC Sokol Poruba. Podruhé porazily HC Zlín a získaly v české části play off třetí místo a zisk bronzových medailí. V prvním kole porazily Zlín na jejich domácím hřišti 24:14 a doma pak v ostravské hale SAREZA vyhrály 26:20.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava. 21.5.2016. Házená ženy. DHC Sokol Poruba : HC Zlín 26:20 Střílí Veronika Andrýsková HC Zlín, modré dresy.

Článek

Utkání zahájili v sobotu 21. května rozhodčí Michael Nezbeda a Václav Zelenka. Do patnácté minuty si byly oba celky vyrovnaným soupeřem, stav byl 7:7.

Pak ale hráčky DHC Sokola Poruba zpřesnily hru, zajistily obranu a dařilo se jim střelecky. Ve dvacáté minutě již vedly 11:7 a do šaten po prvních třiceti minutách odešly s vedením 16:10.

Ve druhé polovině zvýšily hráčky Zlína tvrdost a důraz. Snažily se hru vyrovnat. To se jim dařilo mezi 36. až 48. minutou. Přesto hráčky DHC Sokola Poruba nenechávaly nic náhodě, v 50. minutě vedly 23:16.

Trenér Jan Beňadik poslal do branky Sokola Poruba mladou brankářku Hanu Mučkovou. Zlínu se sice v té době podařilo mírně snížit náskok, ale konečný stav vyzněl jasně pro Ostravu. Sokolky zdolaly HC Zlín 26:20 a z palubovky si odnesly již popáté v řadě medaile, tentokrát za třetí místo.

V týmu hostí byla nejlepší Michaela Sobiecká, která dala 4 branky, Gabriela Nygrýnová, Veronika Andrýsková, Kateřina Novotná vstřelily 3 branky. Zuzana Drotárová, Michaela Kolářová a Monika Křížová - 2, Jolana Mizerová - 1.

V týmu domácích DHC Sokola Poruba byla nejaktivnější Šárka Marčíková, která dala soupeřkám 5 branek, Tereza Chovancová a Diana Tomašechová - 4, Michaela Konečná, Leona Šviráková - 3, Helena Ryšánková a Alica Kostelná - 2. Po jedné brance daly Nikola Varmužová, Andrea Očadlíková a Alžběta Rechtorisová. V brance chytaly Markéta Doláková a Hana Mučková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám