Hlavní obsah

Házenkářky DHC Sokol Poruba zvítězily v interlize nad HC Zlín 35:20

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek 15. února v 18 hodin házenkářky DHC Sokol Poruba odehrály kvalitní utkání v hale Sareza v Ostravě-Přívoze. Vyhrály bez problémů nad družstvem HC Zlín 35:20

Foto: Josef Zajíc

Útok Zlína na branku Sokola Poruba. 15.2.2013

Článek

V prvních minutách hry šlo o drobnou přetahovanou, takže ve chvíli to bylo 3:3. Na obou stranách se oťukávaly brankářky a hráčky se dostávaly na správnou provozní teplotu.

V dalších minutách se začalo dařit ostravským hráčkám. Postupně zvyšovaly brankový rozdíl ve svůj prospěch. Dařilo se i skvělé brankářce Lence Roháčkové. První polovina skončila vítězstvím DHC Sokola Poruba 21:11.

Po přestávce se zlínské hráčky pustily do Ostravanek bez respektu. V brance Poruby tentokrát chytala Markéta Doláková, která nedala soupeřkám šanci zvýšit náskok. V té době se Ostravankám mírně nedařilo v útočné hře. Nedávaly branky.

Trenér Sokola Ján Beňadik si vzal oddechový čas a hráčkám promluvil do duše. Hra sokolek se výrazně zlepšila. K šancím se dostávala Alžběta Tothová, která se stala nejproduktivnější ostravskou hráčkou s osmi vstřelenými brankami. Jí sekundovala Iveta Mičiníková, která skórovala šestkrát. V družstvu Zlína byla nejlepší Helena Brandová. Ostravankám vstřelila šest branek. Po šedesáti minutách zvítězilo s přehledem družstvo DHC Sokola Poruba 35:20.

Po utkání se k výsledku vyjádřil trenér hostí Oldřich Dvořák: "Nejsem s výsledkem našeho družtva spokojen. Hra se nám nedařila. Nevycházelo nám vůbec nic," konstatoval trenér Zlína.

Ján Beňadik byl vcelku spokojen. "Naše hra a výkony mají stoupající tendenci. V tomto utkání, a nechci podceňovat soupeře, byla z naší strany povinnost vyhrát a získat potřebné dva body. Totéž se nám musí podařit příští sobotu, kdy budeme hrát doma s Pískem," stručně shrnul páteční utkání trenér Beňadik.

Hráčky DHC Sokola Poruba v Interlize na třetím místě. Před nimi je na prvním místě Most následován házenkářkami z Michalovců.

Další utkání se hraje v sobotu 23. února v 18 hodin v hale Sareza v Ostravě-Přívoze.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám