Hlavní obsah

Házenkářky DHC Sokol Poruba čeká náročný leden

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tvrdou přípravou před následujícím začátkem roku procházejí v těchto týdnech házenkářky DHC Sokol Poruba. Děvčata čeká pod vedením trenéra Jana Beňadika semifinále Českého poháru a osmifinále Challenge Cupu s Tureckem.

Foto: Josef Zajíc

Házenkářky DHC Sokol Poruba čeká náročný leden 2016. Tvrdá příprava. V brance Lenka Roháčková

Článek

Útok, obrana, branka, rozbor - to vše neustále dokola. Trénink, na kterém jsme hráčky DHC Sokol Poruba zastihli v Hale SAREZA v Ostravě - Přívoze, byly tvrdé dvě hodiny.  

„V současné době, kdy jsme si předehráli utkání s Plzní, máme téměř půlku soutěže interligy za sebou. Jsme čtvrtí. Nevyšly nám především utkání se Slávií, Mostem a Michalovcemi. Ale doufám, že to někde nahradíme v jarní části," řekl po tréninku Beňadik.

Současná příprava hráček DHC Sokol Poruba je vedena směrem k začátku ledna 2016, kdy hrají další utkání Českého poháru a pak důležité střetnutí v Challenge Cupu.

„Hned po Vánocích nás čeká semifinále Českého poháru, kdy 5. ledna 2016 se střetneme v Praze v 17.30 se Slavií. Předpokládám, že toto důležité utkání nám ukáže, jak na tom jsme a co jsme v těchto týdnech natrénovali. V sobotu 9. ledna v 18.00 v našem domácím prostředí nás čeká osmifinále Challenge Cupu, kdy budeme hrát s Tureckým klubem Izmir BSB. Další týden se přemístíme do Turecka, kde bude 16. ledna 2016 odveta. Utkání budou náročná a velmi tvrdá, ale holkám věřím, že podají výkon i nad hranicí možností,” dodal Beňadik.

V současné době jsou v kádru DHC Sokol Poruba tyto hráčky:

Brankářky - Markéta Doláková, Lenka Roháčková, Hana Mučková, levé křídlo - Andrea Očadlíková, Mária Ritzová, pravé křídlo - Alžběta Rechtorisová, Hana Maiwalderová, Diana Tomašechová, střední spojka - Barbora Mýlková, levá spojka - Šárka Marčíková, Marie Janošová, pravá spojka - Alica Kostelná, Leona  Šviráková, Helena Ryšánková, pivotky - Nikola Varmužová, Eva Marčíková, Tereza Chovancová a Michaela Konečná. 

Realizační tým DHC Sokol Poruba:

Generální manažer: Libor Adámek, marketingový manažer: Denisa Adámková, trenér: Jan Beňadik, asistent trenéra: Ján Lajčák,  kondiční trenér: Matin Horyl, masér: Libor Pála, fyzioterapeut: Zdeňek Guřan, vedoucí družstva: Lucie Uhráková, Tomáš Kolmajer.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám